Atatürk İlköğretim Okulu’nda Tatbikat ve Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

13.10.2025 - Pazartesi 17:01


13 Ekim Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında Adana’nın Pozantı ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda farkındalık artırıcı etkinlikler düzenlendi.

Öğrencilerin afet anında doğru davranış biçimlerini öğrenmeleri amacıyla hem teorik eğitimler hem de uygulamalı tatbikatlar gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasında öğrenciler, olası bir afet durumunda hem kendi güvenliklerini sağlamak hem de çevrelerindeki insanlara yardımcı olabilmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatıldı. Uzmanlar eşliğinde yapılan uygulamalarda, tahliye yolları, güvenli bölgeler ve ilk yardım konularında pratik çalışmalar yapıldı.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin çocukların afetlere karşı bilinçli bireyler olarak yetişmelerinde önemli rol oynadığını vurgularken, veliler de çocuklarının bu deneyimden fayda sağlamasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Afet Risklerini Azaltma Günü vesilesiyle yapılan bu çalışmalar, Pozantı’da afet bilincinin yaygınlaştırılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.


Kaynak

YORUM YAZ