Müdür Yardımcısı Merve Kısaoğlu Uluslararası Zirvede Bildiri Sundu
Pozantı’da Yağış Nedeniyle Kapanan Yol Yeniden Ulaşıma Açıldı

Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığının “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” projesi kapsamında öğrenciler ve velilerden oluşan bir “Çevre Timi” kurdu.
Okul öğrencileri sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde köy merkezindeki parkta temizlik çalışması yaparak farkındalık oluşturdu. “Kirletme, Güzelleştir” ve “Kirletme, Temiz Bırak” sloganlarıyla yola çıkan Çevre Timi, temiz hava ve temiz doğa için toplumsal hareketliliği artırmayı ve sürdürülebilir bir yaşam için örnek olmayı hedefliyor.

Okul Müdürü Murat Karacan, projenin koordinatörlüğünü sınıf öğretmeni Yusuf Örs’ün yürüttüğünü belirterek, “Amacımız sağlıklı ve temiz bir sınıf ortamından başlayarak okul ve çevremizi güzelleştirmek” dedi.
Proje koordinatörü Yusuf Örs ise öğrencilerin sorumluluk bilinci ve ekip çalışması becerisi kazanmasını amaçladıklarını vurguladı. Örs, “Çocuklara farklı görevler vererek sürdürülebilir bir hava kalitesi oluşturmayı ve toplumda çevre bilincini artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çevre Timi, proje süresince farklı etkinlikler düzenleyerek çevre temizliği ve doğa sevgisi konusunda farkındalık çalışmalarına devam edecek.
Haber: Özge Bulat