16.ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ POZANTI’DA AÇILDI

 16.ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ POZANTI’DA AÇILDI

Adana’nın Pozantı ilçesinde açılan şehit emanetleri sergisi büyük ilgi gördü

Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan 16. Şehit Emanetleri Şehit Erhan Konuk Sergisi’ Pozantı Atatürk Kültür Merkezinde açıldı. Sergi açılış kurdelesini Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Şehit aileleri kesti.

Törene Şehit Aileleri Birliği Başkanı Menderes Kılıçaslan, şehit ailelerinden Şehit Ahet Cihan Kilci’nin annesi Fazilet Kilci Babası Ejder Kilci, Afrin Şehidi Nurullah Seçen2in babası Sedat Seçen ve 15 Temmuz Şehidi Halit Yaşar Mine’nin babası Mustafa Mine katıldı.

Sergiyi gezen öğrenci, Şehit ailesi ve yakınları ile vatandaşlar gözyaşlarını tutamadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra Şehit Ahmet Cihan Kilci’nin annesi Fazilet Kilci kısa bir konuşma yaparak sergİ açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Bir diğer Şehit babası da kürsü de duygulanarak konuşmasını gerçekleştiremedi.

Törenin açılış konuşmasını Şehit Aileleri Birliği Başkanı Menderes Kılıçaslan yaptı. Kılıçaslan konuşmasında şunları söyledi;

“Şehit ailelerimizle iletişime geçerek bu vatan için Şehit düşmüş gençlerimizin eşyalarını özenle saklayıp, il il ilçe ilçe gezerek vatandaşlarımızın huzuruna çıkarıyoruz. Bu işi hiçbir para ya da maddi güç göstermeksizin eşimle birlikte yapıyoruz. Hatta geçtiğimiz hafta Suriye’de sergi açmak için bir teklif aldık. Güvenliğimiz sağlanırsa inşallah ilerleyen günlerde Sureye’de sergi açacağız. Burada bulunan 169 Şehidimizin özel eşyaları ve kıyafetleri Türkiye Şehit Aileleri Birliğine üye olanların kıyafetlerini sergiliyoruz. Bugünde yolumuz Pozantı’ya düştü. İnşallah bu maneviyatı yüksek sergimizde kalplerinize dokunabilmişizdir.” Dedi.

Törende Şehit ailelerine Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp ve İlçe Jandarma Komutanı İsmail Deniz tarafından plaket verildi.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay; “Bu ülkenin bayrağı için, vatan için, misakı milli sınırları içerisinde bir bütün olması için şehadete ermiş kardeşlerimin huzurunda bir kez daha eğiliyorum, onlara rahmet diliyorum. İlelebet ülkemizin yaşaması için hepimiz birer Şehir adayıyız ve bundan hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkeyi hiç kimse yıkamadı bundan sonra da Allah’ın izniyle kimse yıkamayacak. Bende 18 yıl bu vatan topraklarına terörle mücadele biriminde polis memuru olarak görev yapmış bir belediye başkanıyım. Ekibinde arkadaşlarını şehit vermiş, gazi vermiş ve onların acılarına ortak olmuş bir kardeşleri olarak bugün burada böylesine manevi bir atmosferde önderlik etmenin şerefini ve onurunu yaşıyorum” dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ise “Şuan burada büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyoruz. Şehit ailelerimiz nasıl duygulanıyorsa bizlerde kendimizi zor tutuyoruz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dört bir tarafımızdan kötü olmamızı isteyenler var. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve onların dualarıyla dualanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizlerde şehitlerimizin emanetlerini en iyi şekilde koruyarak gelecek nesillere aktarma noktasında nöbetimizin başındayız. Böyle sergilerimiz sayesinde vatan topraklarının bedelini daha iyi özümsemiş olacağız. Dedi.

Tören sonunda Pozantılı Şehit Sefa İzbudak’ın teyzesi Hürü Bölge yeğeninin asker kıyafetine sarılarak sinir krizi geçirdi. Sinir Krizi geçiren Hürü Bölge’yi Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu sakinleştirmeye çalıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*