BAŞKAN ARISOY GÜVEN TAZELEDİ

Ak Parti Pozantı İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi geçtiğimiz 3 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirildi. Kongre de mevcut başkan Yusuf Arısoy güven tazeledi.

Ak Parti’de kongre süreci, yeniden kaldığı yerden başladı. Daha önce Karaisalı, Aladağ, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçe başkanlığı kongreleri yapılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu ise Pozantı ve Karataş ilçe başkanlığı kongreleriyle yeniden start verildi.

Şölen Havasında Bir Kongre Oldu

Atatürk Kültür Merkezinde adeta bir şölen havasında gerçekleştirilen kongreye, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, , Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Divan Başkanlığına ve üyeliklerine Murat Ayhan Benli, Mehmet Ali Özmansur, Hasan Dönmez, Büşra Durmuş ve Selçuk Coşkun seçildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Yusuf Arısoy katılımcılara şu şekilde hitap etti;

Kıymetli dava arkadaşlarım, 7 Eylül 2016 tarihinde mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Partinin Ak kadroları tarafından atanarak ilçe başkanlığı görevine getirildim. Genç yaşıma rağmen beni bu göreve layık gören, bu gururu yaşamama vesile olan bütün büyüklerime bir kez daha teşekkür ederim.

İlçe başkanı olarak görev yaptığım bir buçuk yıllık süre içerisinde yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte partimizi her ortamda temsil etme anlamında vatandaşlarımız ile her zaman iç içe olma ve her derde ortak anlamında elimizden geldiğince aktif olmaya çalıştık.

Görev sürecimiz içerisinde 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Hemşerilerimiz ile birlikte tek yumruk olup meydanlara dökülüp bu vatan için Şehit olma arzusuyla nöbet tutan dava arkadaşlarımız ile birlikte olduk. Rabbim unutmamaya, unutturmamaya söz verdiğimiz o geceyi tekrar yaşatmasın.

Büyük Zaferin Ortağı Olduk

Yine görev sürecimiz içerisinde 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması sürecini yaşadık. Milletvekillerimiz, il başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz MHP İlçe Başkanlığımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte el ele, gönül gönüle bir süreç geçirdik. Ve ilçemizde %58’lik oy alarak o büyük zaferin ortağı olmanın mutluluğunu yaşadık.

Çözüm Yolları Aradık, Proje Ürettik

Görevde olduğumuz süre içerisinde sorumluluklarımızın bilincinde olarak hareket etmeye çalıştık. İlçemizin yerel ihtiyaçlarından başlamak üzere hükümetimizin imkânlarından hemşerilerimizin daha fazla faydalanabilmesi için projeler üretmeye ve bu konuda mesai harcamaya çalıştık. Muhtarlarımız yaptığımız istişareler ce mahalle ziyaretlerinde talep edilen ihtiyaçların çözüm yollarını üretmeye çalıştık.

Özellikle kırsal mahallelerimizde yaşanan bahçe sulama suyu sıkıntılarına çözüm üretmek iin çalışmalar yaptık. Muhtarlarımız ile yaptığımız ziyaretlerde her mahallemizde yaşanan sorunları dile getirdik. Muhtarlarımız ile birlikte “her köyümüze bir gölet” diyerek yola çıktık ve milletvekillerimiz öncülüğünde AB Bakanımız Ömer Çelik ve Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu Beyle görüşme imkanı bulduk. Yine aynı ziyarette Dağdibi mahallemizde yaşanan toprak kayması tehlikesine karşı 95 hane evin taşınması sözünü aldık.

Çakıt Çayı Islah Projemiz Hakkında Görüşmeler Yaptık

Yine merkez mahallelerimizde vatandaşlarımızın taleplerini milletvekillerimize ve ilgili makamlara bizzat ilettik, takipçisi olduk. Yine uzun yıllardır dile gelen ilçemizin asli ihtiyacı haline gelen Çakıt Çayı Islah Projemiz hakkında görüşmeler yaptık. İnşallah milletvekillerimizin ve il başkanımızın öncülüğünde bu taleplerimiz en geç 2020 yılına kadar hayata geçmiş olacak. Tüm bu hizmetlerin ilçemize hayırlı olmasını diliyor desteklerini bizlerden hiç esirgemeyen Bakanımız Ömer Çelik By’e, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız Fikret Yeni’ye ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Değerli dava arkadaşlarım, bugün gerçekleştireceğimiz kongremizde el bet isim değişiklikleri olacaktır. Taşımaktan gurur duyduğumuz bayrak, başka arkadaşlarımıza devredilecek. Bazı arkadaşlarımız yeni görevler alacaklar. Ben eminim ki bütün dava arkadaşlarım önemli olan kişiler değil davamız, önemli olan isimler değil, hedeflerimiz olduğunu çok iyi biliyorlar.

Tek Aday Ak Parti’dir

Ak Parti Kongrelerinin tek adayı yine Ak Partidir. Bize düşen bugün bu salonları dolduruyorsak hem devletin, hem milletin, hem İslam âleminin yükünü omuzlayan Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl destek olabiliriz? Onun yükünü nasıl hafifletebiliriz diye düşünmek ve bu anlamda çalışmaktır.

Sen, Ben Değil! Biz Diyeceğiz.

Elbette Cumhurbaşkanımızın ve Ak Partinin imanlı kadrolarının yükü ağır, sorumluluğu büyük ama kabul etmeliyiz ki bizlerde bu davaya gönül vermiş, vatanını milletini seven neferler olarak bu sorumluluğun ortağıyız. 80 milyon vatandaşımızın ve İslam âleminin vebalini üzerimizde taşıyan neferleriz. İnşallah bu bilinçle hareket ederek, sorumluluklarımızı bilerek ve çok çalışarak sen, ben değil, biz diyerek bu süreci atlatacağız.

Sevgili hemşerilerim, hangi görevde olursak olalı, hangi makamı temsil ediyorsak edelim arifesinde olduğumuz 2019 seçimlerinde çok çalışıp, kapı kapı dolaşıp büyük zaferin ortağı olacağız. Arkasından yerel seçimlerde yerel iktidarın lezzetini bütün hemşerilerimize yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Rabbim çok zor imtihanlardan geçeceğimiz önümüzdeki yıllarda hepimizin yardımcısı olsun. Yurdumuzun dört biryanında görev yapan, Afrin’de ölmek var dönmek yok! Diyerek mücadele eden askerlerimize yardım etsin diyorum. Şehitlerimize rabbim rahmet eylesin, gazilerimize ise şifalar versin.

Biz Büyük Bir Aileyiz

Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “2019’a giderken, teşkilatlarımızın ortaya koyacağı o fedakâr çalışmada, beraber yürüyeceğimiz bu kutlu yolculukta, hizmet aşkını daha fazla öne çıkartacak karoların tespiti için bugün kongremizi yapıyoruz. Rabbim kongremizi hayırlara vesile kılsın inşallah” dedi.

Kongrelerde bir yenilenme, bir değişim söz konusu olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, “Kongrelerle göreve gelen kardeşlerimizin bazılarında sıfat değişikliği olur. Ama görev aşkında hiçbir değişiklik olmaz. Biz büyük bir aileyiz. Bu büyük aile içerisinde zaman zaman özel yetkilendirmeler söz konusu olabilir. Ama yolumuzun kutlu bir yolculuk olduğu ve yapmış olduğumuz çalışmalarla nelerin bu millete kazandırıldığının bilinciyle hareket ediyoruz hamdolsun. Görev yaptığım süre içerisinde, hep birlik ve beraberliği gördüm. Hep kardeşliği gördüm. Bugün yine bu salonlarda geçmiş dönemde görev yapan bütün ilçe başkanlarımız buraya gelerek bu ailenin bireyi olduğunu, bu aileyle birlikte bu kutlu yolculukta kendilerinin göreve her zaman hazır olduğunu göstermişlerdir. Bu ilçe teşkilatlarımızın kardeşliğidir. Teşkilatlarımızın birlikteliğidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir olma, beraber olma ve hep birlikte ilçe teşkilatı olmanın fotoğrafıdır.” Dedi

İl Başkanı Yeni, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve birlikte oturduğu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar’a karşı yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi ve Pozantı Belediyesini alarak daha iyi yöneteceklerini dile getirdi.

Talip Küçükcan: “Hedef 2071”

Kürsüye gelen bir diğer konuşmacı ise, Ak Parti Adana Millet Vekillerinden Prof. Dr. Talip Kücükcan oldu.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtının, Milli Şuurdan kaynaklandığını belirterek, özetle şunları söyledi:

“ Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtını başlatırken, hiç kimseden onay ve izin almadı. NATO Başta olmak üzere, Avrupa Birliği bizi yalnız bıraktı. Zannettiler ki, biz harekete geçmeyeceğiz. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki kararlığı ve Ordumuzun büyük gücüne, Milli desteğimizin de eklenmesi ile, alınan başarılar, hepimizin ortak onurudur. Bunu, gelecek yıllara taşımak, Sayın genel Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza, verilecek olan siyasi ve manevi destekle devam ettirilmesini gerektirir. İşte bu İlçe Kongresin de de, bu desteğin coşkusunu yaşıyoruz. Yeniden göreve getirilecek olan, İlçe Başkanımız Yusuf Arısoy konuşmasında, “ Ben Gencim” dedi. Ama kendisi çok heyecanlı ve tecrübeli görüyorum. Bütün bunları, yeni seçilecek ekibi ile 2019 seçimlerinde, Pozantı halkı ile birlikte, yaşayacaklarına şimdiden inanıyorum, Bu kongre ile 2019 seçimlerinde, Ak Partiyi tekrar iktidara, Sayın Cumhurbaşkanımızı ise, Başkanlığa taşıyacağız. Bu hedef tarih sıralaması ile 2023, 2052 ve 2071’e kadar gidecektir. Biz görmeyeceğiz ama gelecek nesillerimizin de bu heyecanı yine Ak parti iktidarı altında yaşayacaklarına inanıyorum” dedi. Tekrar seçilecek olan, İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ile, ekibine başarılar diledi.

Fatma Güldemet Sarı; Pozantı Kongreleri Her zaman Heyecanlıdır

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’da kısa bir konuşma yapı. Konuşmasında şunları söyledi;

“Kongrenizi ve tekrar seçilecek olan, Başkan Yusuf Arısoy’u ve Yönetim Kurulunu kutluyorum. Pozantı Kongreleri, her zaman heyecanlı geçmiştir. İlçe Başkanımız Yusuf Arısoy’unda, bu heyecanın salonda birlikte yaşanması, Pozantı’lıların, Ak Parti coşkusuna ortak olmalarının da, bir işareti oluyor. Yeni seçilecek olan ekip, partimizi 2019 seçimlerine taşıyacaktır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza, 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterilen, halk desteğinin aynı coşkusunu, şuanda da yaşıyoruz. Yeniden seçilecek olan, İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ve Yönetim Kurulunu, tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum”

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yavuz Selim Dündar, Ahmet Demir, Salim Aydın, Doğan Türkyılmaz, Yaşar Taş, Mustafa Sami İnal, Rezzan Ak, Musa Ergin, Erhan Yılmaz, Selami Aydın, Ekrem Dilmen, Hacer Özgüven, Mehmet Say, Mehmet Yurtçu.

İl Delegeleri İse;

Başkan Yusuf Arısoy, Büşra Durmuş, Selçuk Coşkun, İsrafil Altunsu, Yaşar Bakan, Hüseyin Yılmaz, Hamza Sezer, Duran Aydın, Mehmet Halis, Hayrullah Durmuş, Asıf Dinç ve Ali Özdemir oldu.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*