CHP Pozantı’nın YSK’ya Yaptığı İtiraz Reddedildi


31 Mart Yerel Seçimlerindeki Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, 663 geçersiz oy ve 3 sandıkta geçersiz oyların tespit edilememesi sebebiyle itirazını YSK’ya taşıdı.

Daha önce Pozantı İlçe Seçim Müdürlüğüne yapılan itiraz sonrasında 663 geçersiz oy tekrar sayılmış ve Şenol Eroğlu ile Cumhur İttifakı Adayı Ali Avan arasındaki oy farkı 110’a çıkarak Ali Avan’ın Belediye Başkanı olduğu kesinlik kazanmıştı.

İTİRAZ YSK’YA TAŞINDI

CHP Pozantı İlçe Başkanlığından “Gözlerimiz Yüksek Seçim Kurulunda” diye bir paylaşım yapıldı.

İşte CHP İlçe Başkanlığından Yapılan o Açıklama;

“Gözlerimiz Yüksek Seçim Kurulunda; İktidar partilerinin seçimi açık ara kaybettikleri yerlerde tüm oylar ya tekrar sayılıyor ya da seçim tekrarlanıyor. 57 seçim sandığı bulunan ilçemizde, her sandıkta 1 oyun lehimize çıkması halinde seçimin değişme ihtimali varken, değerlendirilmeyip talebimiz ret ediliyor. Geçersiz (662 oy) oyların sayımında ise 27 oy geçerli oluyor. (hata payı oranı yüzde 4 iken ), 3 sandıkta geçersiz oylar tespit edilemiyor ama il seçim kurulu da seçimin sonucunu değiştirmez deyip dikkate almıyor. İtirazımızı YSK’ya taşıyarak halkımızın kullandığı oyların takipçisi olmayı sürdürüyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla” denildi.

Yüksek Seçim Kurulu Pozantı ve Yüreğir için kararını verdi.

CHP ve AK Parti’nin talepleri kabul edilmedi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından itiraz süreci devam ediyor. Siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların ardından YSK’ya gelen itirazlar, kurul tarafından değerlendirilerek karara bağlanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu, Adana’nın Yüreğir ilçesinde AK Parti’nin isteği üzerine gerçekleştirilen ‘belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerindeki geçersiz oy pusulalarının tekrar sayılması’ talebini reddetti. Benzer şekilde, Adana’nın Pozantı ilçesinde CHP’nin ‘seçimin iptali ve oyların yeniden sayılması’ talebi de YSK tarafından reddedildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*