CHP'den Açıklama Geldi “Partimiz Aşevine ve Ekmek Fabrikasına Karşı Değildir”

16.08.2024 - Cuma 09:47


Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanlığından “Partimiz Aşevine ve Ekmek Fabrikasına Karşı Değildir” açıklaması geldi.

Perşembe günü Pozantı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündemin ilk maddesi olan Ekmek Fabrikası ve Aşevi projesi için 10 milyon kredi çekilmesine ve başkana yetki verilmesine CHP’li ve Yeniden Refah Partili meclis üyeleri tarafından red verilmesi sonrasında Pozantılı vatandaşlardan gelen tepki üzerine CHP Pozantı İlçe Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama geldi.

CHP’DEN TEPKİ ÜZERİNE AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya sayfasından yayınlanan ve tüm CHP’li meclis üyeleri tarafından paylaşımı yapılan işte o açıklamayı noktası ve virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

İŞTE O AÇIKLAMA

Meclis toplantısı esnasında sayın başkan tarafımıza söz hakkı tanısaydı durumu açıklama fırsatımız doğardı. Olayların tek yönden dinlenmesi her zaman zararlıdır. Zira sayın başkan bizi dinlenseydi izah edeceğimiz şeyler şunlardı;

Bizler ekmek fabrikasına ve aşevine karşı değiliz. Pozantı sanayi sitesi yanına yapılması planlanan aşevi ve ekmek fabrikası sanayi esnafının tepkisini çekmiştir. Yerinin tekrar tartışılması sanayi esnafının görüşünün alınması onlarla bir uzlaşı yoluna gidilmesi gerekmektedir. Bir tır bir dükkana yanaştığında üç dört dükkanı birden kapatmaktadır. Önce bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.

Pozantı ekonomisini düşünmek zorundayız. Yaz dönemi sona eriyor, belediyemiz maalesef önümüzdeki süreçte yaz döneminde sağladığı kazancı sağlayamayacak. Kapalı pazar yeri yapılmasına başlandı, bunun maliyeti var. Bir yandan daha önce çekilen kredilerin ödemesi, bir yanda personel ödemesi, bir yanda diğer borçlar derken kışın işçilerin maaşının dahi ödenemeyecek pozisyonda olmasını kimse istemeyecektir. Bir önceki dönemden kalan 15 yılın 60 milyon TL borcunu afiş hazırlatıp asmışken 5 aylık süreçte 15.5 Milyon TL borçlanmak mantıklı mıdır? Önce bunları tartışmak gerekir.

Yapılacak fabrikanın maliyeti zaten borç batağında olan belediyeye kar getirmeyecek aksine zarara uğratacaktır. Kaldı ki sayın başkan toplantı başında belediyenin sgk ve vergi borçları hariç halen 20Milyon TL üzerinde borcu olduğunu belirtmiştir.  Büyükşehir belediyesinin hali hazırda 4 yıldır halk ekmek hizmeti vardır. Yapılacak görüşmelerle köylere seyyar ekmek dağıtımı sağlanabilmesi kesindir.

Tek bir doğru mu vardır? Bizlerin fikirlerinin önemi yok mudur? Esnafın borcunu ödemek için borçlanmaya, vatandaşa hizmet için asfalt parke alımı için kredi vermeye, evleri olan vatandaşlara tapularını satmak üzere yetki vermeye onay verirken CHP zihniyeti değildi de farklı bir şekilde bu projenin olması gerektiğini söylerken mi CHP zihniyeti oldu. O zaman iyiydik şimdi mi kötü olduk? O zaman yaparsa Ali Avan yapardı, şimdi CHP liler Pozantı’nın ekmeğiyle mi oynadı?  Söz hakkı istedik açıklama yapmamıza fırsat dahi verilmedi. Şimdi de bu durumu siyaseten kullanma zamanı mı?

Bir diğer konu ise belediye başkan adayımız Sayın Şenol Eroğlu’nun tarafımızı yönlendirdiği iddiasıdır. Düne kadar tekliflerinizi onaylarken Avancıydık, şimdi Eroğlucu mu olduk? Düne kadar ‘parti ayırt etmeksizin hepiniz meclis üyemsiniz’ diyordunuz; şimdi bize söz hakkı tanımadan söylediğiniz sözlerden anlaşılıyor ki hiçbir zaman bizim sonuna kadar inandığımız ‘bir olma’ anlayışınıza sığamamışız. Hepimiz kendi özgür fikirleri olan kişileriz bu konuda talimat alarak hareket ettiğimizi düşünenlere ise önce çuvaldızı kendine batırsın. Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. Partimizde kararlar halka danışılarak istişareyle alınır, partimizden seçilmiş Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin halkın iradesinin dışında kimseden alacağı talimat yoktur.

HAL BİNASI VE PASAJA İLİŞKİN

Pozantımedya isimli sosyal paylaşım sitesinin ise yanlı tavırlarını esefle kınıyoruz. Başkan Ali Avan’ın da gelen yazı cevapları doğrultusunda hal binası ve pasaja buraya güçlendirme yapılamayacağı görüşü doğrultusunda gerek imar komisyonunda, gerek meclis toplantısında OY BİRLİĞİ ile reddedilmiştir. Yanlış algı yaratma çabası ve gazetecilik etik ve ahlakına uymayan bu haberin gerçeği yansıtmadığını da buradan duyuruyoruz.

Tekrar söylüyoruz bizler ne Pozantı’nın ekmeğine ne de aşevine karşıyız. Ancak bunu propaganda haline getirenlere karşıyız. Makul ve mantıklı hareket etmenin gerekliliğine inanıyoruz. Gerçeği yansıtmayan haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini siz değerli kamuoyundan talep ediyoruz.

Pozantı kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Kaynak

YORUM YAZ