ÇUKUROVALILAR KAR GÖRMEK İÇİN POZANTI’YA AKIN ETTİ

Bu hafta sonu Çukurovalılar Pozantı ilçemize yağan kar nedeniyle Akçatekir ve Belemedik’e akın etti.

Çarşamba günü Adana’nın Pozantı ilçesine yağan yoğun kar yağışı hayatı ne kadar olumsuz etkilese de hafta sonu güneş yüzünü göstermesiyle birlikte ilçede kartpostallık görüntüler oluştu. Bunu fırsat bilen Adana ve Mersinli vatandaşlar hafta sonunu ailesiyle birlikte geçirmek için Akçatekir yaylasını ve Belemedik Yaylasını tercih ettiler.

Belemedik’e 50 cm Akçatekir’e ise üç günde 70 cm kar düştü. Beyaz esareti beyaz eğlenceye çeviren vatandaşlar piknik yapmanın yanı sıra çocuklarıyla kartopu oynayarak vakit geçirdiler. Fakat beyaz eğlence bazı zamanlar da da çileye dönüştü. Vatandaşların bilinçsizce sağlı sollu araç park etmeleri kilometrelerce uzun kuyruklar oluştu.

Off-Roadcıların ve Pozantılıların tercihi ise Belemedik Yaylası oldu. Çevre genelindeki birkaç offroad ekibi aileleriyle birlikte Belemedik’e gelerek önce araçlarının marifetlerini gösterdiler daha sonra da mangal pişirdiler.

Adana Off-Road Kulübü Başkanı hafta sonu Belemedik’e yaptıkları gezi için şunları söyledi;

“Memleketimizin bu güzel doğa harikası olan bölgelerinden bir tanesindeyiz.  Gerek tarihi olarak gerekse doğal yapısı olaraktan insanların hafta sonu ailesiyle gelip piknik yapabileceği, hoş zaman geçirebileceği, küçük çocuklarımızı şehrin stresinden ve betonundan uzakta doğayı seven, yeşili seven bir nesil yetiştirebilmek için aynı zamanda da kendi stresimizi atmak için burada bulunuyoruz. Tabi b u gezilerimizi idrak ederken de mümkün olduğu kadar doğaya saygılı, ağaçlara yeşile zarar vermeden çocuklara küçük yaşlarda çöp kutularını kullandırmayı araçlarımızla mümkün olduğu kadar ekili alanların veyahut da ağaçların zarar görmemesi için tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu memleket hepimize, bütün insanlara yetecek kadar güzellikte ve bol imkânları olan bir ülkede yaşıyoruz. Bunu gelecek kuşaklara da aktarabilmek için herkesin elinden gelen tüm duyarlılığı göstereceğine ben inanıyorum. Biz sadece piknik yapmıyoruz ya da jeeplerimizle gezmiyoruz. Biz kışın kar düştüğü zaman doğadaki yaban hayvanlarını yemliyoruz. Aç kalan hayvanları beslemede bulunuyoruz. Yani elimizden geldiğince doğaya katkı sağlamaya çalışıyoruz. Belli zamanlarda ağaç dikme etkinliklerimiz var. Onları gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde doğayla iç içe yaşamaya çalışıp stresimizi atmaya çalışıyoruz.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*