DONMA TEHLİKESİ ATLATAN İKİ BELEDİYE PERSONELİNİ KÖYLÜ KURTARDI

DONMA TEHLİKESİ ATLATAN İKİ BELEDİYE PERSONELİNİ KÖYLÜ KURTARDI

Pozantı ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi yolunda kullandığı aracı kaydırarak kara saplanan Adana Büyükşehir Belediyesinin iki personelini, köylüler kurtardı.

Olay Salı akşamı saat 20.00 sularında Pozantı ilçesinin Aladağ ilçesine sınır mahallesi olan Çamlıbel Mahallesi yolunda meydana geldi. Yoğun yağan karda yolları açmaya çalışan greyder aracına yakıt götüren Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Şube Müdürlüğüne ait personelden Bilgin Şahin ve Hasan Öcal keskin virajın olduğu bir yerde aracı kaydırarak kara sapladı. Kendi imkanlarıyla araçtan çıkan personeller telefon çekmeyince 20 km ileride bulunan Hamidiye Mahallesine yaya olarak yürürken donma tehlikesi atlattılar ve telefonun çektiği yerde ekiplere bilgi verdiler.

Olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edilmesinin ardından İki personelin kaza yaptığı yeri iyi bilen Köylü Fahrettin Boran düşünmeden kendi aracıyla yola koyuldu ve bir saat sonra iki personele ulaştı. Personelin bulunduğu yere gelen ambulansta ilk yardım tedavisi yapıldıktan sonra tedbir amaçlı Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesine götürüldü.

BAŞKAN ÇAY TELEFONDAN AN BE AN BİLGİ ALDI

Toplantısı nedeniyle Ankara’da bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kaza olayını duyar duymaz kaza yerine yönlendirdiği ekipler aracılığıyla an be an telefonla bilgi aldı. Personelin iyi olduğunu öğrenen Başkan Mustafa Çay, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

“Hizmet kutsal. Siz çalışırsınız gece gündüz, bazıları beğenmez. Saygı duyarsınız. 12 saat içinde bütün yolları açmak için yemek aş düşünmeden bir demir yığınının içinde bir çaya hasret hizmet ederler halkımız sıkıntı yaşamasın diye, çoğu kez takdir edilmezler. Bazıları da ellerinde sıcak çay sobanın başında sadece eleştirirler sizi görmeden, bilmeden. Bugün bütün özveri ve yürekleriyle hizmet eden kardeşlerimizden maalesef akşam saatlerinde üzücü bir haber geldi. Çamlıbel yolunu açmaya çalışan greydere mazot götüren arkadaşlarımız Bilgin ve Hasan araçlarının kayması sonucu şarampole düşmüşler ve telefonları çekmediği için don ve kar içinde yürüdükleri için don tehlikesi geçirmişlerdir. Cankur İtfaiye ve ekiplerimizin haberinin olması üzerine arkadaşlarımıza ulaşılmış çok şükür yaralanma ve hayati tehlikeleri bulunmasa da donma tehlikesi yaşamaları nedeniyle Pozantı Devlet Hastanesine tedbir amaçlı sevk edilmişlerdir. Eleştirirken ve kendi önceliklerinizi düşünürken Allah rızası için empati yapın. Bu insanlar sizin rahatınız için kendi rahatlarından fedakarlık yapıyorlar. Arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah Yar ve Yardımcımız olsun.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*