KAYMAKAM TENGİR’İN TAYİNİ ÇIKTI

471 kişilik 2018 yılı kaymakam kararnamesi, Resmi Gazetede yayımlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği duyuruldu. Yeri değiştirilen mülki idare amirlerinin arasında Pozantı Kaymakamı Taner Tengir’de yer aldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre;

2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 8 mülki idare amiri başka bir göreve atanırken, 8 kaymakam ve bir vali yardımcısı merkezde değişik görevlere getirildi. İlçemiz Kaymakamı Taner Tengir, 20 aylık bir görev süreci sonrasında Giresun’un Şebinkarahisar Kaymakamlığına atandı.

 

Tengir’den Duygusal Açıklama

20 Aylık görev süreci sonrasında ilçemizden ayrılacak ve bundan sonra Giresun’un Şebinkarahisar Kaymakamlığında görev yapacak olan Kaymakam Taner Tengir, sosyal medya hesabında duygusal bir açıklama ile Pozantı’ya veda etti.

İşte Kaymakam Taner Tengir’in o açıklaması;

Ayrılık vakti yavaş yavaş yaklaşıyor Kıymetli Dostlarım. İlçede görev yaptığım 20 ay boyunca gecemi gündüzüme katarak Pozantı’mız için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Tüm vatandaşlarımıza makamımızın kapılarını açtığımız gibi gönül kapılarımızı da açtık. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, hiçbir siyasi düşünce ayırt etmeksizin “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” düsturunu şiar edindim. Elbette bunları yaparken hasbelkader de olsa vatandaşlarımızın gönlünü kazandı isem ne mutlu bana.

Pek çok işi başardık, yapamadıklarımız da olmuştur elbet. Bir başarı var ise hepimizin, başarısızlık söz konusu ise şahsıma ait bir sorumluluktur. Bütün bunları yaparken, zaman zaman Pozantı’mızın çok kıymetli esnafı, işadamı destekleriyle de işler başardık. Kaymakamlığımın bir yemek organizesinde Hz. Ali Camii ve Külliyesine desteğini istediğimiz tüm iş adamlarımıza, Yağlıtaş Köyü Konağı için, Ömerli Köyü Camii minaresi onarımı için, Pozantıspor’a destek için, Kaymakamlığımızın toplantı salonu yapımı için, zaman zaman şehit ailelerimize, öksüz yetimlerimize destekleri için, özellikle Ramazan ayı ev ziyaretlerimizde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmemize yardımcı oldukları için, hükümet konağımızın otomatik kapısının yapımı için, makam aracımın lastiklerini dahi karşılık beklemeden değiştiren esnafımız için, Taşıyıcılar Kooperatif başkanımız Özgür Bey’e, Vedat Bey’e, Taşpınar Tesisi sahibi Mehmet Amcaya, Maral İnşaat ve Hürcan İnşaat sahipleri Soner Kaya ve Hürcan Özcan Bey’e, Hayrettin Kıymet Bey’e, Selahattin Ünal’a, çorbada bizim de tuzumuz olsun diyen Öztürk Pastanesinden Şevket Ağabeye, karlı zorlu kış günlerinde yolda kalanlara kumanya desteği veren Arzu Lokantasına sonsuz şükranlarımı sunarım.

Devlet-Millet işbirliğinin en güzel örneklerini sundunuz. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanıdım. Devlette süreklilik esastır, birkaç gündür susmayan telefonumdan arayarak ve mesajlar ile beni bağrına basan tüm Pozantılılar gönlümde yeriniz bir başka. Hepinizi çok seviyorum. Bana rahat bir çalışma imkanı veren himayelerinde görev yapmaktan büyük onur duyduğum meslek büyüğüm, ağabeyim, Sayın Valim Mahmut Demirtaş olmak üzere, bir önceki belediye başkanımız Sami Baysal, şuan ki Belediye Başkanımız Mustafa Çay, Kıymetli Muhtarlarımız, Değerli Daire Amiri ve Mesai arkadaşlarım, Siyasi Parti Teşkilatlarımızın Başkan ve mensupları, Basınımızın temsilcileri, nice dostlara, Kadirşinas Pozantılılara sonsuz kere teşekkürü bir borç biliyorum.

Tayinler rutindir, gelir geçer. Ardahan’da memleketimden 1400 km ötede 2500 rakımda, -40 derecede de görev yaptım. Pozantı’nın yayla havasını da soludum. İlçemizin ilk kaymakamı değilim, son kaymakamı da olmayacağım. Bir Taner Tengir geldi geçti şu ilçeden diyorsa halkımız ne mutlu bana. Sağolun var olun. Tek bir üzüntüm var oğlum Yiğit’i Ereğli’de bırakıp gideceğim bu biraz içimi burkuyor. Sanırım yaşlanıyorum duygusallık oldukça yoğun. Hepinizi çok seviyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*