LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN MEHMETÇİĞE DESTEK

Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesinden 220 öğrenci kendi aralarında kermes düzenleyerek para topladılar ve toplanan parayı Mehmetçik vakfına yatırdılar.

Kermes projesi düzenleyen Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri, Afrin’deki Türk Askerine destek için “Pozantı’dan Mehmetçiğe Selam” projesi adı altında 220 öğrenci kermes düzenleyerek toplanan parayı Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Mehmetçik Vakfına yatırdılar. Daha sonra ise yine 220 öğrenci Mehmetçiğe moral mektubu yazdı.

Mektuplar içerisindeki en güzel mektubu yazan 10/A sınıfı öğrencisi Kezban Boz, Pozantı ilçe şehitliğine yaptıkları ziyarette okunan dua sonrasında önce şehitlikte sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde mektubu okudu. Öğrenciler daha sonra elinde pankartlarla ilçe caddelerinde sloganlar atarak yürüdüler. Esnaflar ise öğrencilerin bu duyarlılıklarından dolayı onları alkışlayarak tebrik ettiler.

Okul müdürü Adem Yılmaz yapmış oldukları projeyi İlçe Kaymakamı Taner Tengir’e anlatarak öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularının ne kadar had safhada olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Adem Yılmaz haber sitemize yaptığı açıklamada ise şunları söyledi;

“Evet, mazisi şanlı zaferlerle dolu yüce Türk milletinin bir mensubu olarak, okul müdürü olarak öğrencilerimizin vatan millet sevgisini bu kadar yüksek duyarlılıkta olması bizleri gerçekten öğretmenleri olarak memnun etti. Bizde hasbel kader kendi imkanlarımız dahilinde proje öğrencilerimizle beraber geliştirdik. TSK’nın Mehmetçik Vakfı aracılığıyla şehit ve gazi ailelerine yardım amaçlı bir kermes düzenlemiştik. Bu milletin her bir ferdindeki vatan sevgisi peygamber ocağına aşık meftun olmasının hissiyatı elbette ölçülemez. Türk tarihi bunun örnekleriyle doludur. Bizde öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Her birisi inanın gün be gün Afrin’i, askerimizi, polisimizi, özel harekâtımızı gün be gün takip ediyor. Gündemle çok alakalılar. Ve bayrak sevgisi, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik duygusu had safhada. Bu bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Rabbimiz vatanımızı milletimizi devletimizi askerimizi ve polisimizi muhafaza etsin muzaffer etsin. Bizde dualarla elimizden gelen her türlü imkânlarla onların yanındayız. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun.” Dedi.

Kaymakam Taner Tengir ise 220 öğrencinin yapmış oldukları kermes sonunda toplanan parayı TSK’nın Mehmetçik vakfına yatırmaları ve akabinde ise duygu ve düşüncelerini yazdıkları mektupları Afrin’deki askerlere göndermelerinden dolayı gurur duyduğunu belirterek; “Pozantı oldukça duyarlı bir ilçe, toplumsal konularda ilk atağa kalkan bir ilçe. Böyle bir ilçede arkadaşlarımızla birlikte görev yapmanın zaten mutluluğunu onurunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde hem Pozantı Aşçıbekirli hem de Fındıklıdan şanlı askerimize yine destek ve yardım gönderildi. Tabi bedenlerimiz burada ama tüm Türkiye olarak tüm Anadolu olarak kalbimiz ruhumuz Afrin’de çarpışan askerlerimizle beraber. Allah onların yar ve yardımcısı olsun.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*