POLİS TEŞKİLATI 172 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatının 172. Yıldönümü kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemiz Pozantı’da da kutlandı.

Yapıla etkinlikler çerçevesinde Pozantı Merkez Camiinde aziz şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. Dualar edildi.

Akabinde 10 Nisan Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde başlayan törenlerde ise İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise yine İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay yaptı.

Müdür Uzay konuşmasında şunları söyledi;

““Mensubu olmaktan daima onur ve gurur duyduğum, mazisi başarılarla dolu, verdiği hizmetlerle yüce Türk milletinin sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Türkiye Cumhuriyetinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıl dönümünü sizlerle kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk Polis Teşkilatı, bir buçuk asrı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren, güçlü ve etkin bir kurum olarak, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, kendisine verilen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlılığındadır.

Halkımızın teşkilatımıza göstermiş olduğu yakın ilgi, sevgi, güven ve destek, zor görevlerimizin yerine getirilmesinde bizlere güç vermektedir Vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen ve yaptığı hizmetleri vatandaşın memnuniyeti esası üzerinde temellendiren teşkilatımızla geleceğimizi daha huzurlu ve güvenli olacağına yürekten inanıyorum.

Törenimize katılan saygıdeğer konuklara, teşekkür eder, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazi, malul ve emekli mensuplarımızı minnetle anar, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerimiz ile halen görevi başında büyük gayret ve özveri ile hizmet eden tüm teşkilat mensuplarımıza sağlık, başarı ve esenlikler diler, yüce milletimizin hizmetinde nice başarılı yıllara ulaşmak temennisiyle saygılar sunarım” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay’ın günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yaptıktan sonra buradaki tören sona erdi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünde ise tebriklerin kabulü yapılarak 10 Nisan Polis Günü programı sona ermiş oldu.

10 Nisan Polis Günü törenlerine ise; Pozantı İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özkan, Belediye Başkanı Sami Baysal, Belediye Başkan Yardımcısı Hasibe Gültepe, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Başhekim Emre Samim Çulha, daire amirleri, emniyet güçleri ve bazı Pozantılılar katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*