Portakal Çiçeği Karnavalına Pozantı Standı Damgasını Vurdu


Bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu etkinlikleri programına alınarak düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalına Pozantı Belediyesi’nin organik lezzetlerinin bulunduğu stant damga vurdu.

“Nisan’da Adana’da” sloganıyla bu yıl 13-21 Nisan tarihleri arasında 12. kez düzenlenen Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na gelenlerin tercihi yöresel ürünler olurken, Pozantı Belediyesi’nin standı da dolup taştı.

Turistlerin ziyareti nedeniyle Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay’daki oteller de yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Karnaval için Adana’ya gelen çok sayıda ziyaretçi Merkez Park’ta bir araya geldi. Çeşitli kostümler giyen ve portakal çiçeği temasına uygun aksesuarlar takan katılımcılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Pozantı Belediyesi, her yıl Lezzet Festivalinde olduğu gibi 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalında da stant açtı. Açılan stantta Pozantı’nın yöresine özgü lezzetler ve belediye işletmesindeki sebze ve meyve kurutma merkezinde üretilen ürünler çilek ve vişne reçeli başta olmak üzere portakal marmelatı, çıtır kabak reçeli, cennet dilimi hurma kivi ve portakal lokumu adeta yok sattı. Organik kurutulmuş ve el değmeden özenle paketlenmiş ürünler ise festivale katılanların ilgi odağı oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*