Pozantı Genelinde 1.000 Köpek Kısırlaştırılacak


Mutlu Patiler Derneği ve Melekler Yaşam Köyü Derneği (MEYAKO)desteği ile Pozantı Belediyesi ile yapılan bir protokol ile Pozantı ilçesinde yaşamını sürdüren toplam bin köpek kısırlaştırılacak.

 

Mutlu Patiler Derneği gönüllü yöneticilerinden Rabia Öztürk ve Melekler Yaşam Köyü Derneği gönüllüleri Pozantı Hayvan Kısırlaştırma Merkezini ziyaret ederek kısırlaştırma programı öncesinde bir takım incelemelerde bulundular.

 

Kısırlaştırma öncesi yapılacak çalışmalar ve gerekli malzemelerin listesini çıkaran Dernek yöneticileri, Salı günü ilk 45 köpeğin kısırlaştırma işleminin yapılacağını dile getirdiler. Pozantı Hayvan Kısırlaştırma Merkezindeki eksiklikler en kısa zamanda giderilecek ve hafta sonu köpek toplama işlemlerinden sonra Salı günü kısırlaştırma işlemi başlayacak.

MAMA DESTEĞİ İHMAL EDİLMEDİ

Mutlu Patiler Derneği ve Melekler Yaşam Köyü Derneği (MEYAKO) üyeleri kısırlaştırma öncesi Pozantı Hayvan Kısırlaştırma Merkeze çok sayıda köpek maması desteğinde bulundular.

 

Mutlu Patiler Derneği gönüllüsü Rabia Öztürk, “Türkiye’de son zamanlarda artan köpek popülasyonundan sonra tek çözümün kısırlaştırma olduğunu ve bunun üzerinde bir takım çalışmalar yapıldığını ifade ederek, Adana’nın Pozantı ilçesindeki birçok bölgede çok sayıda sokak hayvanı tespit ettik. Söz verdiğimiz gibi de gelerek bölgede incelemelerde bulunup Pozantı Belediyesi ile bir protokol yaptık. Buradaki Pozantı Hayvan Kısırlaştırma merkezimizde incelemelerde bulunduk. Olumlu olumsuz ne varsa listeleyerek bir plan ve proje çalışması gerçekleştirdik. İnşallah birkaç gün içerisinde ilk 45 adet köpeğimizi kısırlaştıracağız. Pozantı Belediyesi personellerinin destekleriyle de kısırlaştırma sonrası gerekli bakımları yapacağız. Kısırlaştırma olarak planladığımız 1.000 adet köpeği 45’şer 45’şer olacak şekilde gerçekleştireceğiz. Kısırlaşan her köpeğin iç dış parazitleri ve kuduz aşıları yapılacak. Köpeklere çip ve küpe takılacak” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*