POZANTI’DA KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıldönümü, Pozantı Müftülüğü’nün öncülüğünde Atatürk Kültür Merkezinde yapılan coşku dolu programla kutlandı.

Çarşamba günü saat 17.00’da düzenlenen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı programa Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Saadet Partisi Sadık Pinegöz, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin ve meclis üyelerinin yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sunuculuğunu Cezaevi vaizi Osman Peksoy yaparken program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı.

Akabinde merkez camii müezzini Fatih Gözüküçük’ün Kur’an-ı Kerim Tilaveti okumasıyla devam eden programda Müftülük Kreş Kuran Kursu öğrencileri büyük alkış alacak çalışma sergiledi. 0-6 yaş arası kreş Kuran Kursu öğrencileri teker teker dualar okudu, ilahiler söylediler. Kimisi ezan okudu kimisi de ezan duası yaptı. Daha sonra ise Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu 2017 yılı Kutlu Doğum çalışması sinevizyon eşliğinde izlendi. İlçe müftülüğünde görevli vaazlar tarafından okunan kaside, ilahi ve programa katılan kuran kursu öğrencilerinin yapmış olduğu gösteriler seyirciler tarafından çok beğenildi.

İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi;

”Dünyanın büyük sıkıntılarla boğuştuğu dönemde insanlığın peygamber efendimizin mesajlarını iyi anlaması gerektiğini.” ifade ederek peygamber efendimizin birlik kardeşlik şeklinde yaşama alanındaki hareketlerinden örnekler vererek şu şekilde devam etti.

”Âlemlere Rahmet olarak gönderilmiş, yaşantısıyla insanlığa örnek olan, yaratılmışların en hayırlısı, Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşrif buyurdukları Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Hiç şüphesiz insanlığın giderek bireysel benliklerine, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yöneldiği böyle bir ortamda, hayatımızı güzel değerlerle inşa edebilmek için Peygamber Efendimizin güzel ahlâkına, yol göstericiliğine her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. Kutlu Doğum Haftası; Sevgili Peygamberimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak vermemize; birlik, barış ve esenlik içinde yaşamanın gerekliliğini daha iyi anlamamızı sağlayan en güzel etkendir. Bu vesileyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin bu mübarek haftasını kutlar; mutluluk, hayır ve esenlikler getirmesini temenni ederek, bu kutlu haftanın kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*