POZANTI’DA “MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ” KURSU BAŞLADI

Pozantı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce ilk defa açılan “Mantar Yetiştiriciliği” kursuna ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Pazar günün başlayan ve yoğun katılımın sağlandığı kursun toplam süresi 192 saat olacak. Her yaştan ve meslekten kursiyerin yer aldığı kursta öğretmen, üniversite öğrencisi, güvenlik görevlisi, diğer kurumlarda görevli memur, esnaf ve daha birçok kesimden vatandaş katılım sağladı.

Mantar Yetiştiriciliği Kursu bazı kursiyerler için günlük iş hayatının dışında, ek gelir elde etme imkânı bulmak için ve bazı vatandaşlar tarafından da yeni bir iş alanı olarak değerlendirildi. Kursta, beyaz şapkalı ve istiridye mantarının yetiştirilmesi konularında bilgi verilirken teorik eğitimin yanı sıra değişik yerlerde mantar üretimi yapılan söz konusu kursun uygulaması yapılarak mantarın üretim aşamaları böylelikle yerinde görülebilecek.

Besin değeri açısından oldukça iyi bir yere sahip mantarın üretimi sonrasında ilçemiz ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek olmasının yanında, katılımcılar pazarlama noktasında daha şimdiden değişik yerlerle irtibat sağlamaya başladılar bile.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*