POZANTI’DA YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Pozantı’da Halk Eğitim Müdürlüğünün açtığı usta öğretici ve kursiyerlerin hazırladıkları ürünlerin yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Pozantı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu yılsonu sergisi bu yıl ilçenin kurtuluş günü etkinliklerine denk gelmesiyle daha da yoğun ilgi gördü. Kursiyerlerin Pozantılı bayanlarla hazırladıkları el emeği göz nuru birbirinden güzel sanatlar Kaymakam Taner Tengir’in açılış kurdelesini kesmesiyle gün yüzüne çıktı.

Kaymakam Taner Tengir ve Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin başta olmak üzere sergiye katılan herkes ince ince işlenen ve bin bir emek gösterilen ürünleri ilgiyle incelediler.

Sergi açılışı ile ilgili açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Taytaş şunları söyledi;

“Bizler kursiyerlerimiz ve vatandaşlarımız için, daha çok meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Onlara istihdam alanı sağlamaya çalışıyoruz. Bununda karşılığını açılışıma gösterilen yoğun ilgiden ötürü görüyoruz. Gerçekten bir yıl boyunca kursiyerlerimiz ve usta öğreticilerimiz çok büyük bir gayret ve özveri ile çalışarak emeklerimi ortaya koydular. Yaptıkları çalışmalar ise çok büyük anlam ifade ediyor. O nedenle tüm kursiyerlere, usta öğreticilere ve sergimize yoğun ilgili gösteren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sergi Açılışına; Pozantı Kaymakamı Taner Tengir Belediye Başkanı Sami Baysal, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin olmak üzere kurum müdürleri ve Pozantılılar katıldı.

Sergi açılışındaki bütün stantları gezen Kaymakam Taner Tengir, ebru sanatıyla ilgili el becerisini de gösterirken gazetemize kısa bir açıklama da bulundu.

Kaymakam Tengir; “Bugün Halk Eğitim Merkezimizin yılsonu etkinlikleri sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Burada usta öğreticiler eşliğinde öğrencilerimizin yapmış oldukları el emeği göz nuru eserleri tanıtma imkânı buluyoruz. Birbirinden güzel dikiş, nakış, rölyef uygulamaları ve ahşap boyama uygulamalarını gördük. Tabi buradaki amaç kadının istihdama katkısını sağlamak. İnşallah daha güzel şeyler olacak.” Dedi.

Sergiyi gezen ve gazetemize açıklama yapan bir başka isim ise Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal oldu. Başkan Baysal, şu açıklamayı yaptı;

“Pozantı’mızda her yıl olduğu gibi bu yıl da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün düzenlediği kursiyerlerin öğrencilerine aktardığı, o güzel el emeği göz nuru sergilerini burada sergiliyorlar. Burada Anadolu insanının ne kadar üretici olduğunu görmekteyiz. Gerçekten Pozantı kültürümüzün Türkiye’de bayanların neler yapıp ekonomiye nasıl kazanç sağlayacaklarının bir göstergesidir aslında bu.” Dedi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*