POZANTILI KADINLARA ŞEKERDEN ÇİÇEK YAPMA SANATI ÖĞRETİLDİ

Adana’nın ünlü ustalarından olan Şekerden Çiçek yapma sanatçısı Melike Demirtağ, Pozantı Belediyesi öncülüğünde ilçedeki hanımlara farkındalık yaratmak için şekerden çiçek yapma ve şekerden yapılan çiçeklerle pasta süsleme sanatını gösterdi.

Pozantı Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2 buçuk saatlik bir eğitim sonrasında katılımcılar şekerden çeşitli çiçek figürleri yapmayı ve bu yapılan çiçek figüründen de nasıl pasta süslenir onu öğrendiler. Etkinlik sonunda Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, şekerden çiçek yapma sanatçısı Melike Demirtağ ve yardımcısına Pozantı’ya özgü fincan takımı hediye etti. Katılımcılar eğitim sonunda sanatçı Demirtağ ile tanışarak yapılan bu sanatın ince fikirlerini öğrendiler. Sanatçı Melike Demirtağ, bu yaptığı sanattan çok para kazandığını belirterek bu farkındalığa tüm hanımefendilerin olumlu bakmasını istedi. Etkinlik sonunda sanatçı Melike Demirtağ, yaptığı şekerden çiçeklerle süslediği teraryumu Başkan Mustafa Çay’a hediye etti.

Etkinlikler alakalı bilgi veren ve düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay şunları söyledi;

“Pozantı Belediye Başkanlığı olarak bugün çok farklı ve farkındalık yaratan bir etkinliğe imza atıyoruz. Adana’mızın şekerden çiçek yapma sanatının çok önemli sanatçılarından biri olan Melike Demirtağ ile beraber bugün Pozantılı kadınlara, hanımefendilere, genç kızlarımızı buluşturduk. Amacımız evde oturan kadın profilini farkındalık yaratan, üreten ve aynı zamanda rehabilite olan kadın modeline dönüştürmek için böyle bir etkinliğe imza attık. Burada gerçekten hamurdan başlayıp sonuç alıp çiçeğe dönüşmüş bir halinde şekerin nasıl bir güzellik sunduğunu bütün kadınlarımızla birlikte çok tel olarak müşade ettik ve gözlemledik. Bu etkinliğimizin amacı, belki bir günde bir şeyin anlaşılmasını sağlamak değildi. Bir farkındalığa dikkat çekmekti. Evin içerisinden onları böylesine üretkenliğin içerisine dahil etmekti. Bu etkinliğimizin görsel anlamda hem haber kanallarında, hem sosyal medya hesaplarında hem de gazetelerde haber almasıyla birlikte yaratacağımız farkındalık çarpanının gelecek dönemlerde belki bunu artık grup eğitimlerine dönüştürebilecek bir hal sonuç ortaya koymaktı amacımız. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Bu eğitim katkılarından dolayı değerli şekerden çiçek sanatçısı olan Melike Demirtağ hanımefendiye Pozantılı hanımlara yaptığı katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim gibi küçük ilçelerin, kırsal ilçelerin bu tip farkındalıkları yaratmasının toplumsal gelişim anlamında, çağdaşlık anlamında ve yaşam değerleri anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğimizi diliyor saygılar sunuyorum.” Dedi.

Şekerden Çiçek Yapma Sanatçısı Melike Demirtağ ise şunları söyledi;

“Şekerden çiçekler, ham maddesi şeker hamuru, yumurta akıyla hazırlanan özel bir hamur, şeker hamurunun biraz daha özelleştirilmiş hali. Daha çabuk kuruyan ve istediğimiz incelikte açabileceğimiz bir hamur. Bununla her çiçeğin ayrı kalıbı olduğu için ayrı kalıbı verebiliyoruz. İstersek pastalarda sunabiliriz, istersek de az önce Başkanımıza hediye ettiğimiz gibi bir teraryumun içerisinde uzun süre kalabileceği için sanat sonuçta elle yapılan özel kişilere hediye edebileceğimiz ürünler olabilir. Ben bununla çok para kazanmıştım, ilk başta böyle başlamıştım. Sonra ben bunu daha da ilerletip neden insanların bakışını, algısını değiştirmek amaçlı Başkanımda sağ olsun bize ön ayak oldu bu güzel hanımlarla bizi buluşturdu. Bununla ilgili özel çalışmalar var, yarışmalar var. Ben katıldığım yarışmalarda kategori birincisi olmuştum. Bu şekilde bir sürü insana ulaşabilirsiniz. Çok güzel çalışmalar gerçekten.

Eğitime katılan Fatma Ulusoy ise düşüncelerini şu cümlelerle anlattı:

Öncelikli olarak belediye başkanımıza bu etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bayanların böyle etkinliklerde ön safta yer almaları benim için gurur verici şeyler. Belediye başkanımızın kadınlara böyle önem verip hani iş olanakları olsun, destek olsun bu açıdan böyle etkinlikler sağlaması çok güzel bir şey. Diğer belediye başkanlarımızdan ve yetkililerden de aynı şeyleri bekliyoruz. Devamının da gelmesini istiyorum. Hayatım da ilk defa böyle bir şey yaptım. Ama çok eğlenceliydi. Stres atmaya çalışan bayanlar için çok önemli şeyler bunlar. Stresi attığın zaman gerginlik daha az olduğu için böyle etkinlikler insan da ve bayanda gerginliği alıyor. Mutlu aileler için bu çok önemli. Bayan ne kadar stresli olursa ailelerde o kadar mutsuz oluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*