ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Pozantı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı M. Sami Baysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Ak Partili meclis üyelerinden Mehmet Erdem mazeret bildirerek toplantıya katılmazken, MHP’den yedek Meclis Üyesi adayı olan Murat Kutlu boşalan meclis üyesi koltuklarının arasında asil olarak diğer meclis üyeleri arasında yerini aldı.

Akçatekir’in Su Sorunu Çözümlenmeli

Gündem maddeleri öncesinde söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Yurtçu Akçatekir Mahallesinin su sorununun çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yurtçu, Akçatekir’in su sorununu çözmek için Mersin ve Adana il sınırlarının belirlenmesi için valilik nezdinde araştırılma yapılıp il sınırlarının çizilmesini önerdi. Nedeninin ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Su İdaresi Başkanlığının (MESKİ) geçtiğimiz günlerde Akçatekir’de ikamet eden Meclis Üyesi İbrahim Çörekçi’nin kendi çabalarıyla yaptırdığı çeşmenin suyunu kesmesi yüzünden bu öneride bulunduğunu belirtti.

Çörekçi: Bu Çağ da İlkel Yaşıyoruz! Protesto Ediyorum

“1980 yılında Gülek su sorununu çözebilmek için bizim sınırımızdaki o suyu aldılar. Sınırlarının değiştirildiğinin Birinci sebebi nasıl değiştirildiğini bilmiyoruz tabi ki. Araştırmak lazım. Birinci sebebi. Su, ikinci sebebi de Gülekliler keçi ile geçinen büyük bir kitlesi var. Onlarında yayılmadan olsun mantığıyla yapıldı. Mehmet Yurtçu Bey’in dedikleri doğrudur. Sınırlarımızı değiştirebilirsek, tamam biz yine Gülek’in kendi suyunu kendilerine bırakalım da oradaki fazla su biz Akçatekirlilere yeter. Mademki sudan söz açıldı. Akçatekir’deki nüfusun küçüklüğünden, azlığından bahsederken biz Tekir’e nüfusun gelmesi için hiçbir çaba sarf etmiyoruz. Yani bizim belediyemiz de olsu büyükşehir belediyesi de olsa bun burada hepsini içerisinde olmama rağmen protesto ediyorum. Şu çağda eli bidonda su taşıyorum. Bir gün fotoğraflayıp getireceğim meclise. Açıkçası ilkel yaşıyoruz. Hastanemiz var doktorumuz yok! Kışın suyumuz yok ondan sonra insanlara diyoruz ki Akçatekir’e gel. Niye gelsinler? Gelmezler tabi.”dedi.

Başkan Baysal: 29 Milyarlık Yatırım Olacak!

Meclis Üyelerinden İsmail Çörekçi Başkan Sami Baysal’a Akçatekir Mahallesinde alt yapı ile ilgili herhangi bir çalışmanın olup olmayacağını sordu.

Başkan M. Sami Baysal ise “Ödeneğimiz nihayet geldi. 29 milyarlık yani eski parayla 29 trilyonluk bir yatırım olacak. İlk dilim ödenekte gelmemişti ama ikinci dilim ödenek geldi.” Dedi.

İlk Madde Dikkat Çekti

5 maddelik gündem maddeleri genelde komisyondan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edilirken ilk madde oldukça dikkat çekti.

Gündem maddelerinin ilk maddesinde yer alan “Tuncer Korkmaz adlı kişinin içkili yer tespiti ile ilgili dilekçenin görüşülmesi” adlı gündem Başkan Baysal’ın ısrarlarıyla Çevre Komisyonu Başkanlığında Müşterek Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Konu ile ilgili Jandarmanın olumlu rapor vermesiyle söz alan Meclis Üyesi Mehmet Bölge “Jandarma olumlu rapor verdiyse o kişinin hakkıdır. Bence bu maddeyi bile gündeme almamamız lazım.”dedi.

Mehmet Bölge’nin bu çıkışına karşın Belediye Başkanı M. Sami Baysal ise “Ben o bölgenin vatandaşıyım. Açıkçası böyle bir yerin açılmasını istemiyorum. Lakin yine de oylarınıza sunuyorum.” Dedi.

Görüşülen gündem maddesi Başkan Baysal’ın isteğiyle oy birliğiyle Çevre Komisyonu Başkanlığında Müşterek Komisyonuna havale edildi.

2017 Yılı Ecrimisil Ücreti 5 TL Oldu

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan 2017 yılı 1 m2 ecrimisil fiyat tespitinin belirlenmesi görüşüldü. 2016 yılında 1.30 TL olan ecrimisil bedeli Başkan Sami Baysal’ın teklifi ile İlçe Merkezi ve Akçatekirde metrekare başına 5 TL olurken Köylerde ise 2.50 TL oldu.

Bu fiyat artışına tepki veren Mehmet Bölge neden 1.30’dan direk 5.00 TL’ye çıkartılıyor. Bari 3.00 TL olsun dedi. Başkan Baysal ise ecrimisil bedelinin çok düşük olduğunu yapılan evrak işlerini bile karşılamadığını belirterek bu fiyatı uygun gördüklerini söyledi. Meclis üyelerine görüşüne sunulan teklif ise oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Olağanüstü Toplanacak!

Görüşülen gündem maddeleri bittiğinde ise Belediye Başkanı Smi Baysal meclis toplantısını bitirdikten sonra zaten önümüzdeki günlerde olağanüstü toplanmamız gerekecek. Önemli bir konu var onu çözmek için toplanacağız. Toplanma gününü ve saatini siz meclis üyelerimize basın mensuplarımıza üç önceden haber vereceğiz dedi. Meclisin durduk yere olağanüstü toplanacak olması açıkçası merak konusu oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*