Yeni Kimlik Kartları İçin Başvuru Başladı!

İşte çipli kimlikler için gerekli belgeler

Yeni kimli kartı başvuruları başladı. Yeni çipli kimlik kartı başvuruları için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da randevu alarak gidilebilecek. Peki, başvuruda gereken belgeler neler? Kimlik kartları ne zaman dağıtılacak? Kayıp çipli kimlik kartları için ne yapılacak? Ayrıntılar haberimizde …

Çipli kimlik kartları 1 Ocak 2017’ye kadar pilot bölge seçilen 11 ilde 150 bin kişiye dağıtıldı.

2 Ocak’tan itibaren tüm Türkiye’de kimlik kartları için başvurular başladı.

Müracaatlarda, nüfus müdürlüğü personelince, başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası sorgulanarak, kimlik bilgileri ve en son aldığı nüfus cüzdanı veya kimlik kartı bilgisi kontrol ediliyor.

Kimlik kartlarını nasıl alacaksınız? İşte yapmanız gerekenler…

NASIL BAŞVURACAKSINIZ?

Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Bunun için en yakın müdürlüğe müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir müdürlüğe de başvurulabilecek.

Başvuru için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da zaman kaybına sebep vermemek için randevu alarak gidilebilecek.

Randevular “https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr” internet sitesinden, “Alo 199” çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabiliyor.

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak.

Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilecek.

Pozantı’da İlçe Kaymakamı Taner Tengir başta olmak üzere yirmiye yakın vatandaş da yeni çiplik kimlik kartları için başvuru yaptı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*