19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesi nedeniyle Muhtarlar Günü 2. Yılı Kutlandı.

Perşembe günü saat 10.00’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge, iki mahalle muhtarının eşliğinde Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği çelengini sundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise muhtarlar adına Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Orhan Demirdelen yaptı.

Muhtar Demirdelen konuşmasında şunları dile getirdi;

“Türkiye Cumhuriyeti’mizin muhtarlar günü olarak ikinci yılını kutlama törenine hepiniz hoş geldiniz. 19 Ekim 2015 tarih ve 11. Sayılı genelgesi ile 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak kutladığımız bu anlamlı günü görevlerini fedakârca yürüten muhtarlarımıza armağan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin en tepesinde Cumhurbaşkanı, en alt tabanında da muhtar amirdir. Şuan kutlamakta olduğumuz muhtarlar günümüze değerli muhtarlık müessesesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasisinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olduğu aşikârdır. Muhtar seçimle gelmesine rağmen maaşını devletten alır. 7 gün 24 saat mesaisi olmadan görevli olan bir memurdur. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde mahallesinin her zaman yanında olarak mahallelinin sükûnetini sağlayıcı istişare ve diyalog çerçevesinde huzuru sağlamak muhtarın görevidir. Kutladığımız bu muhtarlar günümüzün bize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim.”

Muhtar Orhan Demirdelen’in konuşmasından sonra program burada sona erim daha sonra aile çay bahçesinde Kaymakam-Muhtarlar Toplantısı yapıldı. Burada yapılan toplantıdan sonra ise öğle yemeği yenilmesinin ardından program sona ermiş oldu.

Muhtarlar Günü programına; Kaymakam Taner Tengir’in Antalya’da seminerde olmasından dolayı vekâlet eden Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Yavuz Dündar, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge, katılımlarından dolayı tüm protokol ve muhtarlara teşekkür etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*