19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Pozantı’da da kutlandı.

Salı günü Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlama töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akabinde ise Kaymakamlık makamı ve Belediye Başkanlığı Makamı çelenkleri sunuldu. Günün anlam ve önemini ilçe jandarma komutanlığından Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa İçli tarafından okundu.

Astsubay İçli konuşmasında şunları dile getirdi;

“Gazilik, Türklerin genellikle evinde en anlamlı ünvanlarındandır. Şehitlik aşamasından sonra gelir. Savaşta ölenlere Şehit, savaşa katılarak büyük yararlılık gösterenlere, yaralananlara ise Gazi deriz. Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Gerektiğinde gözlerini bile kırpmadan can vermeye hazır olmuşlardır. Ulusumuzun tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk, bu onurlara kavuşmak için ulusu, yurdu, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşmaktan asla kaçınmaz. Tarih boyunca atalarımız, her dönem düşmanla mücadele etmiş ve düşmanı yurttan atmıştır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda yaşamıştır. Ya “İstiklal, ya Ölüm!” sözü bunu en güzel anlatan sözlerdendir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Bu kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Büyük kahraman Mustafa Kemal’de Sakarya Muharebesi’nde gösterdiği kahramanlıklarıyla 1921 yılında Gazilik şanına değer bulunmuştur. Türkiye Gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde “Türkiye Muharip Gaziler Derneği” altında birleşmiştir.” Dedi.

Son olarak Pozantı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Fatıma Nur Esen tarafından şiir okunarak kutlama töreni son buldu.

Törene; Kaymakam Taner Tengir, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Durmuş, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları ve daire amirleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*