23 Nisan Pozantı’da Coşkulu Törenlerle Kutlandı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Pozantı ilçemizde de törenlerle coşkuyla kutlandı.

Atatürk Kültür Merkezindeki kutlama töreni Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Müdür Hüdaverdi Yıldız’ın iki öğretmen eşliğinde sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından buradaki tören sona erdi.

Törene Kaymakam Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Ali Avan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kutay Umur, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız yaptı.

Müdür Yıldız konuşmasında şunları söyledi;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun “milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Anadolu’nun dört Bir Yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi. Bu Müjde 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da verildi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberliktir. Milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı.

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır. Esaret zincirleri ile ayaklara bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin tekrar dirilişinin cümle aleme ilanıdır.

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçle kutlarken geleceğimizi güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri olan sevgili öğrenciler

Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, başta Gazze’li çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarına Rabbimden barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Coşkulu bir şekilde kutlayacağımız bayramımızda emeği geçen tüm personelimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimiz, rahmetle Gazilerimize saygı, şükran ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

KUTLAMA PROGRAMI

Kutlama programında Atatürk İlkokulu öğrencileri ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan vatan marşı isimli gösteri, damarımda kanımda Türkiye isimli müzikli oyun gösterisi, sev kardeşim adlı oyun gösterisi, müzikli ront gösterileri ve Aşçıbekirli ilkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bando gösterisi gerçekleştirildi. Program daha sonra ilçe genelinde yapılan 23 Nisan ile alakalı resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısının hediyelerini vermesi ile sona erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*