KAYMAKAM’DAN KURSİYERLERE BAZLAMA

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, ziyaret için gittiği Halk Eğitim Merkezin kursiyerlerine bazlama ve sıkma yaptı.

İlçe Kaymakamı Taner Tengir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı açılan dört kursun görüldüğü hizmet binasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ile ziyarette bulundu.

Dekoratif ahşap boyama, Yatak odası tekstili, Yorgan dikimi ve Kırkyama kursuna katılan 60 kişilik kursları ziyaret eden Kaymakam Taner Tengir, kurslar için Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Taytaş ve kursiyerlerden bilgi aldı. Yapılan el sanatlarını ince ince inceleyip yaptıkları el sanatlarının aileye kazancının nasıl olduğunu sordu. Kursiyerler ise hem çocuklarının çeyizlerine hem de satıp aile bütçesine yardımcı olduklarını belirttiler. Tam da bu sırada kursiyerlerin bazlama ve sıkma yaptıklarını gören Kaymakam Tengir, kursiyerlere kolay gelsin, bereketli olsun diyerek bazlama pişirilen sacın başına geçti ve eline şişi alıp kendisi pişirmeye başladı.

Bir iki denemeden sonra pişirmeyi daha iyi yapan Kaymakam Tengir bazlama yapan kursiyerlerden tam not aldı. Daha sonra kursiyerlere teşekkür ederek başarılar dileyip kurs binasından ayrıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*