Çay FETÖ’den beraat etti

Pozantı Belediye Başkanlığı görevinden alınan Çay, duruşmadaki savunmasında, “18 yıl boyunca emniyette terörle mücadelede görev yaptım. Vatan sevdalısıyım. Suçlamaları hakaret sayıyorum” dedi.

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hakkında 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açılan görevinden uzaklaştırılan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile ağabeyi Nurettin Çay beraat etti.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevden alınan tutuksuz Mustafa Çay ile ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı. Dava dosyasında araştırılacak husus kalmaması üzerine duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, mütalaasında, Çay ve ağabeyinin ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi’ olmamakla birlikte ‘örgüte maddi yardım sağlamak’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Çay’ın avukatları yaptıkları savunmalarda, mütalaayı kabul etmeyerek, müvekkilleri Mustafa Çay’a akaryakıt kaçakçısı bir petrol istasyonu sahibi tarafından kumpas kurulduğunu iddia etti.

Çay’ın makamında çıkan Fetullah Gülen’e ait kitap, kitabın içinden çıkan 1 ABD Dolar ve himmet listesinin ise akaryakıt kaçakçısı ile irtibatlı olan ve belediyede arama yapan komiser yardımcısı tarafından konulduğunu belirten avukatlar, “Mustafa Çay’a kurulan bu tezgâh maalesef tutmamıştır. Kitapta, dolarda ve himmet listesinde kimsenin parmak izi çıkmamıştır. Sadece aramaya katılmayan bir polis memurunun parmak izi çıkmıştır. Listedeki isimler toplantı yapıldığı belirtilen tarihte bir araya bile gelmemiştir. Yapılanların tezgâh olduğu ortaya çıkmıştır” diyerek sanıkların beraatlarını istediler.

Son savunması sorulan Mustafa Çay, mütalaaya katılmadığını söyledi. 18 yıl boyunca emniyette terörle mücadelede görev yaptığını belirten Çay, “Beni tutuklatmak için kumpas kurdular. Ben hiçbir zaman bu örgütün yanından geçmiş değilim. Vatan sevdalısıyım. Suçlamaları hakaret sayıyorum” diyerek beraatını istedi. Çay’ın ağabeyi Nurettin Çay da, suçlamaları kabul etmeyip beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir ara verdikten sonra kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı, kendisinin karşı oyu ile sanıklar Mustafa Çay ve ağabeyi Nurettin Çay’ın oy çokluğuyla beraatine karar verildiğini belirtti.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çay;

“18 yıl bu ülkeye, terörle mücadeleye hizmet etmiş bir insandan terörist olamayacağını söylemiştim. 20 aydır süren bu hukuksuzluk yine adalet mülkün temeline uygun şekilde gerçekleşti. Halen bu ülkede adalet olduğunu, tecellisini gördük. Bu hususta ilk günden bugüne kadar ‘Pozantılı’nın çayı da kanı da temizdir’ diyen Pozantı halkına öncelikle teşekkür ediyorum. Bu süreçte bana katkı verenlere teşekkür ediyorum. Biz kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. ‘Bir Pozantı sevdalısı dedik’. Bir Pozantı sevdalısı olarak yargılandık, ama sevdamızı yine hizmetimizle bu halka ödeyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*