ARALIK AYI MESLİS TOPLANTISI YAPILDI

Pozantı Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısı bir haftalık ertelemenin ardından Perşembe günü gerçekleştirildi.

1 Aralık Perşembe günü yapılması planlanan Aralık ayı meclis toplantısı, geçtiğimiz günlerde Aladağ ilçesindeki yangın faciasından dolayı bir hafta ertelenmişti.

Aralık ayı meclis toplantısına tam kadro katılan meclis üyeleri toplantıya yaklaşık 5 dakika kala bir tartışma şoku yaşadılar. Geçtiğimiz Kasım ayı meclis toplantısında İmam Hatip okuluna tahsis edilmek üzere Hastane caddesindeki bir arazi üzerine görüşülen ve komisyona giden bir arazi nedeniyle toplantı öncesi Ali Demir belediyeye gelerek meclis üyeleriyle tartıştı. Ali Demir orası benim arazim, içerisinde bağım var diyerek çıkıştı. Meclis üyeleri Ali Demir’i sakinleştirmeye çalışsalar da Demir onları dinlemeyerek “Yazıklar Olsun Sizlere” diye sitemde bulunup belediye binasını terk etti.

KONU MECLİSE SIÇRADI, SİYASİ ŞOV

Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal olayın ne olduğunu sordu. Meclis üyelerinden İsmail Çörekçi ise söz alarak konuyu Başkan Baysal’a anlattı.

Başkan Baysal ise, bahsi geçen arazinin hazineye ait olduğunu hatta geçen ay İlçe Kaymakam Vekili Murat Ekinci ve Mal Müdürü……. Da beraberinde Ali Demir ile görüşüldüğü ve mutabakata varıldığını Pozantı Belediye Meclisinin de bu nedenle komisyona aldığını belirtti. Ayrıca Başkan Mahmut Sami Baysal Ali Demir hakkında konuyla alakalı itirazı neden bu zamana kadar yapmadığını dile getirdi. Meclis üyesi İsmail Çörekçi ise bunu “Siyasi bir Şov” olarak tanımladı.

GENÇLİK CADDESİ ARTIK ŞEHİTLER CADDESİ

Geçtiğimiz Kasım ayı meclis toplantısında Meclis üyelerinden Nigar Kartal, Mehmet Yurtçu, Duran Ali Değirmenci ve Mehmet Erdem tarafından verilen gündem dışı dilekçe de “Pozantı içerisinde bulunan Gençlik Caddesi isminin Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesi” teklif edilerek komisyona havale etmişti.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonuna havalesi yapılan Gençlik Caddesi isminin Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin raporda komisyonun isim değişikliğine onay vererek Gençlik Caddesinin artık bundan böyle Şehitler Caddesi olarak anılması için olumlu sonuç verdi.

Gündem dışı olarak gelen ve gündeme alınan İş yerlerinin Ruhsat alımındaki iyileştirmenin açıklamasını Belediye Hesap İşleri Müdürü Osman Pekcan yaptı. Pekcan, çevre ilçe belediyeleriyle yapılan görüşmelerde Pozantı Belediyesinin en düşük ücretlerle ruhsat verdiğini belirterek ruhsat fiyatları konusunda iyileştirmeye gidildiğini söyledi.

Meclis üyeleri ise bu konunun komisyonda görüşülmesi için oy birliğiyle komisyona havale etti.

Aralık ayı meclis toplantısını 11 maddelik gündeminin 9 unu oluşturan imar plan ve belediye başkanına yetki verilmesi görüşmeleri imar komisyonu başkanlığından müşterek komisyonluğuna oybirliğiyle havale edildi.

Gündemin son maddesi olan İlçemiz Akçatekir Mahallesi 453 ada2-3 ve 4 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre yol terklerinin kamulaştırılmasına ilişkin komisyon raporunun görüşmesi yapıldı komisyondan gelen karar olumsuz olmasından dolayı bu olumsuz karar oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisinin Ocak ayı meclis toplantısının tarihi 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Gününe denk gelmesinden dolayı toplantı bir gün önce yani 4 Ocak Çarşamba günü aynı saatte yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*