ATATÜRK İLKOKULUNDA VATAN SEVGİSİ TEMASI İŞLENİYOR

Pozantı Atatürk İlkokulunun aylık düzenlediği değerler eğitimi projesinin Mart ayında Vatan Sevgisi teması işleniyor.

Vatan Sevgisi teması projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeli tarafından Atatürk İlkokulu öğrencilerine çeşitli sunumlar yapıldı. Polis memuru Muzaffer Günel öğrencilere yaptığı sunumda kendisinden örnek vererek neden polis olduğunu, bu vatanı neden severek korumak istediği gibi detaylı anlatımlar yaptı.

Yine İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Başçavuş Bahtiyar Keten ile Uzman Jandarma Mustafa Kaygusuz, öğrencilere Jandarmanın ve Polisin görevlerinin ne olduğunu sordu. Türk milletinin vatan sevgisi doğuştan olduğunu dile getiren Başçavuş Bahtiyar Keten öğrencilerin anlayacağı dilden bu zaman kadar verilen çabanın, yapılan savaşların ve kazanılan zaferlerin ne denli büyük olduğunu anlattı.

Okul Müdürü Fatih Murat Duman ise şu şekilde açıklamalarda bulundu.

“Ortaya koyduğumuz değerler projesi 2017-1028 eğitim öğretimi boyunca devam edecek olan bir projedir. Her ay farklı bir konuyu ele alarak öğrencilerimizi eğitmeye ve özellikle de bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Projemizin Mart ayı konusu Vatan Sevgisi oldu. Vatan nedir? Neden Severiz? Neden bu vatan için can veririz? Gibi bilgileri vermeye çalıştık. Tabi bu eğitimlerimiz okul idaresi, rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri eşliğinde veriliyor. Ülkemizin içerisinde bulunduğu Afrin Harekâtı Zeytindağı operasyonu sebebiyle Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere öğrencilerin yapmış oldukları resimler gönderilecek. Yine gönüllülük esasına göre öğrencilerin harçlıklarından verdikleri paralar Mehmetçik Vakfına bağışlanacak ve akabinde şehitlik ziyaret edilip dua edilecek. Yine ilerleyen günlerde ilçe emniyet müdürlüğüne ve ilçe jandarma komutanlığına ziyaretler düzenlenerek her zaman onların yanlarında oldukları mesajı verilecek. Bir ay sürecek bu vatan sevgisi değerler eğitimi projesin çeşitli birçok etkinlik yapılacak.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*