BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ KORKU SAÇIYOR

Türkiye’nin en önemli yayla merkezlerinden birisi olan Akçatekir yaylasında başıboş vaziyette dolaşan sokak köpekleri korku saçıyor.

Esnaflar ve vatandaşlar başıboş dolaşan köpeklerin bir an önce yetkililer tarafından toplatılmasını ve güvenli bir yerde bakım altına alınmasını istediler.

Gruplar halinde gezen başıboş köpekler, çocukların korkulu rüyası haline geldi. Mahalle aralarında sürüler halinde dolaşan ve yayla merkezinin en işlek caddelerinde bile sıkça görülmeye başlanan başıboş köpeklerden vatandaşlar kurtulmak istiyor. Şehir merkezinde özellikle sabah ve geceleri dolaşan başıboş köpekler adeta tehlike saçıyor. Köpekler, özellikle sabah erken işe giden ve karanlıkta evine dönen vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Vatandaşlar yolda yürürken tedirgin olduklarını ve yetkililerin sokak köpekleri konusunda bir çözüm bulmalarını istedi. Vatandaşlar, “Akçatekir’in her tarafı köpek dolu. Özellikle bayanlar ve çocuklar köpeklerden çok korkuyor. Önceleri akşamları toplu halde dolaşırlardı, şimdi gündüzleri de ortaya çıkmaya başladılar. Akşamları zaten caddelerde köpek korkusundan gezilemiyor. Çocuklarımız korkudan tek başına dışarı çıkamıyor. Bazen 20’den fazla köpek bir arada oluyor. Başıboş köpeklerin kuduz olup olmadığını da bilmiyoruz. Vatandaşlar; “Bu konuda yetkililer tarafından önlem alınmasını ve gerekenin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*