BAŞKAN ARISOY VE MUHTARLARDAN ZİYARET ATAĞI

Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy geçtiğimiz günlerde tüm mahalle muhtarlarıyla birlikte Adana’ya bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Arısoy yapılan bu ziyaretleri de gazetemize anlattı.

Tüm mahalle muhtarlarının katıldığı Adana ziyaretini İlçe Başkanı Yusuf Arısoy şu şekilde açıkladı;

Adana ziyaretimizden önce 3 muhtar arkadaşımızla ani bir kararla Ankara’ya gittik. Ankara’ya gitmemizin sebebi ise Karakışlakçı mahallemizden başlayıp Ömerli mahallemize kadar ilçemizdeki tüm mahallelerde sulu tarıma geçilmesi yönünde hazırladığımız raporlarla her mahalleye bir gölet talebi içindi.

Yapılan ziyaretlerde de Seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Seçim İşleri Başkan yardımcısı Fatoş Gürkan Zopçuk, Çevre ve Şehircilik Bakan müşaviri Ahmet Zembilci, Manisa Milletvekili teşkilat başkan yardımcısı İsmail Bilen, Adana Milletvekili Talip Küçükcan, Tamer Dağlı, Fatma Güldemet Sarı ve birçok milletvekilleri ile görüşerek Pozantı sorunları hakkında hasbıhal edip çeşitli bilgiler vermiştik.

Gölet isteği raporumuzun analizleri ve yer tespitleri yapıldıktan sonra bu iş artık bakanlar kurulunun onayına kalmıştı. Ayrıca Orman Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde ise Dağdibi mahallesinin heyelan sorunları nedeniyle acilen bir çözüme ulaştırılıp gerekirse yerinin taşınması hususunda bilgiler verirken çakıt çayı projemizle ilgili de çeşitli isteklerde bulunduk.

Adana Ziyareti

Başkan Arısoy, Ankara ziyaretinden sonra Adana’ya yapılan çeşitli ziyareti ise şu şekilde anlattı;

İlçemizdeki tüm mahallelerinde çeşitli sorunlar ve yapılması gereken projeler olduğu için Cuma günü Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge, öncülüğünde tüm muhtarlarımızın katılımıyla Adana’ya gittik. Yapacak olduğumuz ziyaretler öncesinde ise Sabancı Camiinde Cuma namazını kılarak duamızı ettik.

İlk Ziyaret ASKİ’ye

Gerçekleştirdiğimiz ilk ziyaretimiz ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Obrukçu Beye oldu. Buradaki ziyaretimizde muhtarlarımız Hüseyin Bey’e isteklerini sundu. Hemen hemen her muhtarımız kendi bölgesindeki sorunları dile getirerek Aski Müdürümüzü bilgilendirmiş olduk. Hüseyin Obrukçu bey’de bizlerin dile getirdiği sorunları not alarak en kısa zamanda çözüme ulaştıracağı bilgisini verdi.

İkinci Ziyaret DSİ’ye

Ziyaretin ikinci kısmında ise Devlet Su İşleri Müdürlüğü vardı. Müdürümüz Mevlüt Aydın Beyi ziyaret ederek Orman Bakanımıza vermiş olduğumuz projelerimizin son neticesini almış olduk. Gölet projelerimizin olumlu karşılandığını, Karakışlakçı, Kamışlı, Fındıklı ve Gökbez Mahallesine yapılacak olan göletlerin 2018 yılı içerisinde yapılacağını öğrendik. Lakin bu mahallelerimizden önce Ömerli Mahallesine yapılmasını istediğimiz gölet biraz daha eski bir çalışma ve vahametin fazla olduğu bir yer olması sebebiyle Ömerli Mahallesine yapılacak olan gölet 2 ay içerisinde başlayacak.

2019-2020’de tüm mahallelerimizde yapılması planlanan göletler bittiğinde Allahın izniyle Pozantı ilçemiz elverişli sulu tarıma dönüşmüş olacak. Şuan hâlihazırda Karakışlakçı mahallemizde 10 bin hektar tarım arazisi var ama su probleminden dolayı maalesef ekilemiyor. En azından bu teknolojik tarım sektörüyle bu problem ortadan kalkacak.

Yine diğer bir projemiz olan Çakıt Çayı projemiz için bir çalışma yapılmış ama bizim istediğimiz gibi bir ıslah çalışması olmaz dediler. Suların birkaç yerde dinlendirilerek yapılması planlanmış. Ayrıca bu projeyle birlikte 3 köprünün, yani Gökbez köprüsü, otoban köprüsü ve Alpu köprüsünün yenilenmesi gerekecek.

Bu projeler için yaklaşık 50 milyonluk bir yatırım hazırlandı. Tabi bu da bakanlarkuruluna sunulacak. İnşallah önümüzdeki ilk bütçe görüşmelerinde teklif edilecek. Bizlerde çalışmalarımızı ve projelerimizi sürekli dile getirerek takipçisi olacağız ve elimizden geleni yapacağız.

Üçüncü Ziyaret Orman Bölge Müdürlüğüne;

DSİ Müdürümüze yaptığımız ve güzel geçen görüşmelerin ardından ise üçüncü ziyaretimizi Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol’a yaptık. Müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde ise 2B ile alakalı yaşanan sorunları dile getirdik. Ayrıca geçtiğimiz dönemlerde bazı sorunlar yaşadığımız otlak sahaların belirlenmesi hususunda isteklerimizi ilettik.

Son Ziyaret Vali Demirtaş’a

“Adana’ya yaptığımız yorucu ama bir o kadar da güzel haberler aldığımız ziyaretlerin sonuncusunu Adana Valimiz Mahmut Demirtaş’a yaptık. Valimize ilçemiz hakkında genel bilgiler verip, sorunlarımızı ilettik. Bu yapılan ziyaretlerde bana eşlik eden başta Muhtarlar Derneği Başkanımız Mehmet Bölge ve tüm mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*