Başkan Çay Muhtarlara İftar Yemeğinde Buluştu

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ramazan ayı olması sebebiyle mahalle muhtarlarına iftar yemeği verdi.

 

Cuma akşamı Akçatekir Yaşam Park Restaurantta verilen İftar yemeğine mahalle muhtarları ve aileleri katıldı. Belediye Başkanı Mustafa Çay ve eşi Gülşen Çay, misafirleri kapıda karşılayarak hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Açılan iftar sonrasında Karakışlakçı Mahalle Muhtarı Harun Yetkin ise yemek duası yaptı.

 

Başkan Mustafa Çay iftar sonrası gerçekleştirdiği konuşmasında Muhtarların yerel yönetimlerde çok önemli bir yere sahip olduklarını vurguladı. Başkan Çay, Muhtarlarımızla birlikte hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek; çalışmaların muhtarlarla istişare ve koordinasyon içerisinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Pozantı Belediyesi ve muhtarlar arasındaki birlik ve beraberliğe değinerek bir yerde hangi hizmete ihtiyaç varsa bunu en iyi muhtarların tespit edebileceğine dikkat çeken Başkan Çay; Belediye ve muhtarlar arasındaki işbirliğinin gereken hizmetin gerekli yere hızla ulaşmasını sağladığını söyledi.

 

Küçük bir Toplantı Yapıldı

Açılan İftar sonrasında ayrı bir alanda bir araya gelen Başkan Mustafa Çay ve muhtarlar mini bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı da sorun ve talepleri not almak için İmar Müdürü Okan Akyüz, Zabıta Müdürü Yaşar Süllü ve Fen İşleri sorumlusu Volkan Ekiz de hazır bulundu.

 

Çalışmaları Anlattı

Başkan Mustafa Çay, muhtarların taleplerini dinlemeden önce ilçede yapılan çalışmaları tek tek anlattı. Kamışlı ve Yazıcak Mahalleleri arasına yapılan 5 bin metrekarelik Şehit Muhammet Ali Demir Körkün Mesire Alanının yemyeşil bir hale bürünerek adeta bir gerdanlık gibi süzüldüğünü dile getirdi.

 

Başkan Çay, Kırbıyık Holding Sahibi İş insanı Şahin Kırbıyık’ın finanse ettiği güç ile yapımına başlanıp bitirilen Aşçıbekirli Ali Gürer Kültür Merkezinin kısa bir zaman sonra açılışının yapılacağı ve çevre mahallelerin toplantılarına ve düğün dernek gibi işlerine kolaylık sağlayacağını belirtti.

 

Gökbez Mahallesi Işıl Işıl Parlayacak

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Beyefendi ile görüşmesi sonrasında Devlet Su İşleri tarafından Gökbez köprüsünden oto sanayi arkasına kadar çakıt çayı ıslahı yapılacağı, yapılacak 2 adet bent ile biriken su üzerinde deniz bisikleti ile gezileceğini ve 50 milyon TL’lik bir proje olduğunu söyledi.

 

Ayrıca çakıt çayı yanında bulunan 25 bin metrekarelik yeşil alana 7 yıl önce 100 adet çınar ağacı diktiğini, geçtiğimiz hafta 60 adet ek çınar ağacı da dikilerek büyük bir mesire alanına zemin hazırlandığını dile getirdi. İlerleyen günlerde yapılacak olan çalışmalarla içerisinde basketbol ve voleybol sahası, şelale, amfi tiyatro, oturma alanları ve yürüyüş alanları ile adeta ışıl ışıl parlayacağını belirtti.

 

Çilek Festivali ve Tahta Araba Yarışmasını Üstleneceğiz

Yıllar önce Kınalı Eller Projesiyle başlayarak devam eden ve Karakışlakçı Mahallesinin neredeyse yarısının Çilek Üretimiyle uğraştığını dile getiren Başkan Çay, bundan sonra yapılan Çilek Festivalini Pozantı Belediyesi olarak üstleneceğini belirterek en iyi şekilden gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Başkan Çay ayrıca Kamışlı Mahallesinde yaz aylarında yapılan büyüklerin adeta çocuklar gibi şen şakrak yarıştıkları tahta araba yarışmasını da Pozantı Belediyesi olarak üstlenerek düzenleyecekleri konserlerle daha bir üst seviyeye çıkartacaklarını belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*