BELEDİYE BAŞKANI ÇAY, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen mahalle muhtarlarıyla ilçenin genel ve mahalle bazındaki sorunlarıyla alakalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Daha önce Fetö/Pdy soruşturması kapsamında görevinden alınan ve Türkiye’de ilk defa 22 ay sonra görevine iade edilerek göreve başlayan belediye başkanı olan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a hayırlı olsun ziyaretleri her geçen gün artarak devam ediyor.

Toplantı Yaparak Sorunları Masaya Yatırdı

Pozantı ilçesinin toplam 21 mahalle muhtarı bugün Belediye Başkanı Mustafa Çay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Çay kendisine yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek mahalle muhtarlarını toplantı salonuna davet ederek önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık iki yıl gibi bir süre zarfında Kayyım Başkana emanet olan Pozantı ilçesinde göreve gelir gelmez birçok eksikliklerle karşı karşıya kalan Başkan Çay, 10 günlük süre zarfında tüm sorunları masaya yatırdı.

Doğan; Beton Mikserleri Yolları Bozuyor

Yenikonacık Mahalle Muhtarı Nurettin Doğan, Başkan Çay’dan söz alarak sadece kendi mahallesinde olmayıp tüm ilçe genelinde beton mikseri araçların seyir halindeyken yola beton kalıntıları dökerek gittiğini ve zamanla yolun bozulduğuna dikkat çekti.

Kaya: Toplantı Salonu ya da Kültür Merkezi İstiyorum

Gökbez Mahallesi Muhtarı Sadi Kaya, mahallesinde vatandaşları ile bir araya gelecek ve önemli bir zamanda toplanacak bir yer olmadığını öne sürerek kapalı toplantı salonu ya da bir kültür merkezi yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Muhtar Sadi Kaya’nın bu isteğine karşılık şuan ki programlarında Gökbez Mahallesine 33 dönümlük arazi üzerine önceki projesi olan sahil parkı yapacağını belirterek, yapılacak olan bu park sayesinde hem Gökbez Mahallesinin hem de ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi. Lakin zamanla kültür merkezinin de yapılacağını dile getirirken şuan böyle bir hizmete söz veremeyeceğini söyledi.

Gökbez Mahallesine Müjde

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Gökbez Mahallesine yapacakları 33 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan ve ilçenin çehresini değiştirecek sahil parkın yanı sıra araçların geçtiği köprünün hemen yanına daha büyük ve daha sağlam bir köprünün de yapılacağını belirterek eski köprünün yürüyüş ve bisiklet yolu olarak kullanılması gerektiğini planladıklarını söyledi.

Bölge; Asbestli Boruların Değiştirilmesi Gerek!

Zafer Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Bölge, Zafer Mahallesine yapılacak olan asfaltlama çalışmasından önce asbestli boruların değiştirilmesini istedi. Belediye Başkanı Mustafa Çay’da Bölge’ye hitaben, değerli muhtarım daha önce de açtığın bu konuda seni bilgilendirdim ve bu işin olmayacağını dile getirdim. Büyükşehir meclisinde de aynı cevabı verdiler. Devletin bir projesi olduğu için benim ya da büyükşehirin bunu yapması şimdilik imkânsız dedi.

Tüm muhtarları dinleyen Başkan Çay, elinde olan imkânlarla yapabilecekleri hizmetleri anlattı.

Başkan Çay mahalle muhtarlarına yaptığı açıklama da; “Zamanımız çok dar, sizlerde biliyorsunuz ki önümüz kış, ne yaparsak önümüzdeki 4 ay içerisinde yapmak zorunda kalacağız. Elbette ki bizler bir himen değiliz ya da elimizde bir sihirli değnek yok. İlçemize bağlı 21 mahallemize de hizmet götüreceğiz lakin aciliyeti olan yerlere hızlı bir şekilde hizmet götüreceğiz. Dünyaca ünlü üne sahip olan Belemedik Mahallemizin yapılarını bozmadan ve sosyal tesisini artırarak o bölgemizi daha verimli hale getireceğiz. Çünkü gerek dizi ve sinema çekimleriyle gerek düğün çekimlerinde dış mekân stüdyosu haline gelmesiyle Belemedik bizim dünyaya açılan bir kapımız konumuna geldi. Bunun yanında Türkiye’nin en önemli yaylalarından olan Akçatekir Mahallemize de öncelik göstererek Çukurova’dan yaylaya çıkan vatandaşlarımızı daha huzurlu bir yaşam içerisine konaklamalarını sağlayacağız. Bunun yanında her gün mesai saati sonrasında yatsı namazına kadar her gün bir köy ve mahallemizde vatandaşımızla bir araya gelerek sorun ve istekleri birebir ağızdan duymak ve hizmet götürmek için gerekli çalışmaları yapmak için bir atak yapacağız.” dedi.

Pozantı’ya yapılacak olan yatırım ve hizmetlerde Adana Büyükşehir Belediyesiyle iş bölümü yaparak vatandaşa hizmeti daha hızlı götüreceklerini dile getiren Başkan Mustafa Çay emin olun ki Pozantı eskisinden daha güzel olacak. Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*