BÜLBÜL’DEN ÇOK KATLI BİNA YAPIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Pozantı Belediyesi Meclis üyelerinden MHP’li Zeki Bülbül, Akçatekir Mahallesinde oluşan çok katlı binaların yapılmasına ilişkin Belediye zamanında alınan bir meclis kararıdır sözüne karşı gazetemize bazı açıklamalarda bulundu.

Zeki Bülbül şunları söyledi;

03.11.2017 tarihinde imar müdürlüğüne çok katlı binalarla ilgili 1707 sayılı bir dilekçe verdim. Bunun yanında çok katlı binalarla ilgili mecliste de dilekçe verdim. Mecliste, meclis başkanımız Mahmut Sami Baysal, zamanında Akçatekir Belediyesi tarafından bu imarların yapıldığını meclisin huzurunda açıkladı.

Fakat bende tam aksini savunarak Akçatekir Belediyesinde böyle bir kararların alınmadığını söyledim. Bunun yanında da belge istedim. İstediğim belgeyi de henüz veremediler. Benim elimde Akçatekir Belediyesinde alınan kararların belgesi mevcut, bir tanesi 03.12.2012 tarihinde alınmış bir karar var. Akçatekir Belediyesi Meclisinde meclis üyesi bir arkadaş söz alarak ana cadde üzerinde bitişik nizam 3 katın B4 olarak karar alınmıştır. Aynı karar yine 06.09.2013 tarihinde alınmıştır.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın bahsettiği karar, maalesef Akçatekir Belediyesi meclisinde alınmadı. Alınmadığını bildiğim için Pozantı Belediyesine halkımın sormuş olduğu, binaların neden yapıldığı ve oluşacak fosseptik çukuruyla nasıl uğraşacaksınız? Sorularıyla verdim ben bu önergemi.

Bunun yanında ilçemizin yerel gazetelerinden birine eski Akçatekir Belediye Başkanımız Mehmet Kılınçkaya bir açıklama yapmış atış serbest diye. Benim elimde belgelerim mevcut. Alınan kararlarda mevcut. Sayın Kılınçkaya aslında doğru söylüyor. Akçatekir Belediyesinde böyle bir karar hiç alınmadı. O dönem içerisinde meclis üyeliği yaptığım süreçlerde gerek imar da gerek yapılan binalarda inceleme yaptığımda böyle 6-7 katlı binalar, kırmızı kodlar yoktu. Kesin ve net olarak ticaret artı bitişik nizam 4 kat olarak çıkmıştı. Ama ne hikmetse Sayın Sami Baysal, özellikle Akçatekir Belediyesinde bu kararlar alınmış dedi. Ama hiçbir tutanak ve belge veremedi. Çünkü öyle bir belge yok. Benimde bu zamana kadar uzatmamın nedeni çok başkadır. Ben dilekçemi 03.11.2017 tarihinde verdim ve kendisine de zaman zaman sordum. Bu dilekçeme cevap vermediniz dedim. Yazılı olarak normal bir dilekçe verdiler. Oysa ben yapılan işlerin proje üzerinde görmek istedim. Çok katlı binaların yapılması ve bu meclis kararını Büyükşehir’in verdiğini söylüyorlar ama onlar da bir belge sunamıyor.

Ben çok katlı binaya karşı değilim. Kimse öyle algılamasın. Yapılsın fakat altyapısı hazırlandıktan sonra yapılsın. Çünkü halkımız Akçatekir’e nefes almaya geliyor, bende Akçatekir’de yaşıyorum. Mahallemizde bir mezbelelik var. Fosseptik çukurları dolu durumda, alt yapı yok. Vatandaşlar meclis üyesi olarak beni arıyor ama ben telefonu açınca vatandaşa verecek cevap bulamıyorum. Biz güzel bir belde de yaşıyoruz. İnsanlar burada nefes alıyor. Ülkemiz genelinde Akçatekir mahallemiz ve yaylamız ünü dağları sınırları aştı.

Bir apartmanda 27 daire var. Bunun otopark sorununu kim çözecek, alt yapı sorununu kim çözecek, fosseptik çukurları bile şuan da çıkılmaz bir hal almışken ilerde nasıl bir çözüm bulunacak? Bunların henüz cevabı yok. Alamıyoruz.

Biz beldemizin daha güzel olması için uğraşıyoruz. Bir şehrin vitrini esnaftır. Esnafımız ayakta duracak ki şehrimiz kazanacak. Trafik sorununu şimdi zaten yaşıyoruz. Yabancı bir adam geldiğinde trafik sıkışıklığından dolayı esnafımızın önünde duracak yer olmayınca basıp gidiyor yabancı yerlerden alıyor. Bizler meclis üyeleri olarak, belediye olarak bu sorunlara karşı çıkalım.

Kısacası kırmızı kodmuş, kod farkıymış bunların hiçbiri Akçatekir Belediyesinde alınmadı. Bu konu dönemin bütün meclis üyelerini ilgilendiriyor. Taş bana da geliyor. Lakin benim elimde belgelerim olduğu için mecliste böyle bir karar alınmadığı için çabalıyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*