COĞRAFYA DERSİNİ POZANTI COĞRAFYASINDA İŞLEDİLER

Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi, coğrafya dersini Pozantı’nın coğrafyasında işliyor.

Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine okul müdürü Cumali Özçelik ve coğrafya öğretmeni Alper Yazgan tarafından eğitim ve öğretimde kalıcılığı sağlamak ve nitelikli öğrenmeyi gerçekleştirmek amacıyla öğretim programları kapsamında arazi gezisi düzenledi.

Düzenlenen arazi gezisi kapsamında Pozantı ilçe sınırları içerisinde ilk olarak Fındıklı Köyü yakınlarında arazinin tabakalı bir yapıya sahip olduğu, bölgenin tektonik hareketlere maruz kalması ile kıvrılarak Kıvrım Dağları’nın oluşumu ve bölgenin antiklinal-senklinallerden meydana geldiği anlatıldı. Buradan Belemedik’e hareket edilip bölgenin tektonizmaya bağlı olarak yükselmesiyle boğaz-vadi oluşumunun gerçekleşmesi hakkında bilgi verildi. Daha sonra ise Akçatekir Yaylası ziyaret edilerek bitki örtüsü, bakı şartlarının bitki örtüsüne etkisi, toprak özellikleri, iklim şartları ve bölgedeki yaylacılık faaliyetleri ile ilgili genel bilgiler verildi.

Yapılan coğrafya gezisi sonrası okul müdürü Cumali Özçelik, yaşayarak ve yerinde öğrenme ilkesinin önemini bu geziyle öğrencilere vurguladı. Öğrenciler ise geziden memnun olduklarını dile getirip derste işlenen coğrafi konuların arazide somut karşılığını gördüklerinde konuları daha iyi kavradıklarını belirttiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*