GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU MÜSABAKALARI POZANTI’DA YAPILDI

Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Ligleri Adana Müsabakası Pozantı’da gerçekleştirildi. Organizasyona 45 sporcudan oluşan 6 takım katıldı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleştirilen geleneksel Türk okçuluğu bölge ligleri Adana müsabakasına 45 sporcudan oluşan 6 takım katıldı. Pazar günü saat 13.30 da başlayan okçuluk müsabakası yaklaşık 3 saat sürdü. 2 takımın Pozantı ilçesinden, 4 takımın ise Adana merkezden oluştuğu okçuluk müsabakasının Pozantı ilçesinde yapılması, ilçe genelinde bir ilk oldu.

Müsabakalarla ilgili bilgi veren Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Erhan UzmanŞuan burada Adana ili müsabakalarını yapmak için geldik. Pozantı’dan da iki tane ekip katılıyor bu müsabakalara. Adana’dan da 4 tane ekibimiz var merkezden. Adana’da mevcut olan bütün kulüpler hemen hemen burada. Müsabakalara Türkiye genelinde 89 tane ekip katılıyor. Bu 89 ekibin grup liderleri en yüksek sayı atan ekiplerle başka bir ilde olmak üzere finallere gelecekler. Allah izin verirse yarı finalleri de Adana’da yapacağız. Şuan gördüğünüz yerde 6 tane takım 45 tane sporcu var. Ve bunların hepsi okçuluğa yeni başlayan insanlar. En eskisi 3 senedir okçulukla uğraşıyor. Amacımız ata yadigârı okçuluğu yaşatmak, geliştirmek ve bizden sonraki nesillere güzel şekilde emanet edebilmek.” Dedi.

Okçuluk müsabakasına eşi ve çocuğu ile katılan Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yılmaz Erbil iseOkçuluğa çocukluğumuzdan beri çoğumuzda olduğu gibi bir istek ve merak vardı. Geçen yıllarda bunu Adana’da araştırdığım zaman maalesef herhangi bir kuruma ulaşamamıştım. Yaklaşık 2 yıl kadar önce üniversitemizin yemekhanesine yapıştırılmış bir afişle Adana Geleneksel Okçuluk Kulübünün Faaliyetlerini öğrendim. Ve bu şekilde okçuluğa başladım. Çok mutluyum ve memnunum. Hatta bizde artık okçuluk aile faaliyeti oldu. Eşimde okçuluğa başladı. Seçmelere katılıyoruz. Gün geçtikçe okçuluk konusunda kendimizi geliştiriyoruz. Bu günde Pozantı ilçesinde olmaktan gayet memnunuz. Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*