GENÇ ÇİFÇİ PROJESİYLE 40 BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILDI

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi için Adana’nın Pozantı ilçesinde toplam 40 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

2018 yılı genç çiftçi projesi desteklemesi kapsamında tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal da genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak bu projeyle birlikte 1 kişiye ana arı ve ana arı sütü üretimi, 3 kişiye arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, 8 kişiye büyükbaş sığır yetiştiriciliği, 2 kişiye küçükbaş koyun yetiştiriciliği, 2 kişiye mantar yetiştiriciliği, 1 kişiye çilek yetiştiriciliği ve 2 kişiye örtü altı sebze yetiştiriciliği olmak üzere toplam 19 kişiye destekleme çıktı.

Proje kapsamında desteklenen çiftçilere dağıtım törenine Pozantı İlçe Kaymakamı Mehmet Soylu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Olguner, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin ve katılımcılar katıldı. Proje kapsamında 8 kişiye beşer adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Dağıtım töreninde genç çiftçilerle konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Soylu, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın bu desteklemelerle genç nüfusun kırsalda istihdamına katkıda bulunmayı amaçladığını ve dağıtılan her büyükbaş hayvanda tüyü bitmemiş yetimin bile hakkı olduğundan dolayı bu projeye sahip çıkıp geliştirilmesi gerektiğini söyledi.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*