İLÇE SEÇİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN MUHTAR ADAYLARINA ÖNEMLİ DUYURU

Pozantı İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde mahallesine muhtar olmak isteyen adaylara önemli bir uyarı yaptı. Muhtar adaylığı için ilçe seçim kurullarına başvuru yapmaya gerek olmadığı bildirildi.

 

İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan bilgiye göre, muhtar adayı olmak için bir yere başvuru yapmaya gerek yok. Şartları taşıyan muhtar adayı, aday pusulasını bastırıp seçimlere katılabilmektedir.

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte hem siyasi partilerde hem de muhtar adaylığı için mahallelerde hazırlıklar hızlandı. Mahallelerine muhtar adayı olmak için sahaya çıkan vatandaşların ilçe seçim kuruluna başvuru yapması gerektiği bilgisini yayması ilçe seçim müdürlüğünce yalanlandı.

 

BAŞVURU YAPMAYA GEREK YOK

Konuyla ilgili Pozantı İlçe Seçim Müdürü Birol Berber tarafından yapılan açıklamaya göre; “Muhtar adayı olacak kişileri ilçe seçim kuruluna herhangi bir başvuru yapmasına gerek yok! Sadece aday olan kişiler gidecek muhtar pusulasını bastıracak. Bu pusulaları ister seçmenlerine dağıtırlar isterlerse seçim günü oy kullanılacak okullarda sandık yanına bırakabilirler.” Dedi.

 

MUHTAR OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Muhtar olabilmek için öncelikle T.C. vatandaşı olunması gerekir. Aynı zamanda bireyin 25 yaşın üzerinde olması gerekmektedir. Diğer yandan muhtar olabilmek için en önemli şartlar içerisinde, ilgili köy veya mahallede en az altı ay süreli ikamet etmektir. Ayrıca yüz kızartıcı herhangi bir işe karışmamış ve adli sicil kaydı bulunmamış olması gerekir. Bu kriterleri taşıyan kişiler seçim zamanı adaylığını koyarak en fazla oyu almak suretiyle muhtar olabilir.

 

MUHTARLARIN GÖREVLERİ NEDİR?

– 5 yıllık görev süresi içerisinde 4 tane aza ile beraber muhtar belli başlı bazı görevleri yerine getirir.

 

– Bireysel olarak köy ve mahalledeki sakinlerin kurallar nezdinde ilgili ikamet işlerini gerçekleştirmek.

 

– Yol ve çeşme gibi farklı ihtiyaçları ilgili kurumlara bildirmek.

 

– Merkez yönetim üzerinden bir temsilci olarak, kanun nezdinde gerekli hükümet uygulamaları ve yönetmelikleri bölge halkına duyurmak.

 

– Seçim dönemleri içerisinde sandık seçim kurullarında bulunmak.

 

– Asker çağına gelmiş kişilerin çizelgelerini bildirmek.

 

– Seçim listeleri askıya asmak ve gerekli seçim kağıtlarını sunmak.

 

– Salgın hastalıklar ve benzeri durumlar karşısında anında ilgili kurumları bilgi vermek.

 

– Bölgesi’nde yer alan yardıma ihtiyacı olan kişiler için, devlet üzerinden onlara destek sağlamak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*