İMAM HATİP YUVASINA GERİ DÖNDÜ

Pozantı İmam Hatip Ortaokulu 2009 yılında Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokuluna kiraya verdiği eğitim binasına nihayet yeniden geçti.

Cuma günü açılışı yapılan Pozantı İmam Hatip Ortaokulunda aynı zamanda aşure etkinliği de yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış ve aşure etkinliği Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Pozantı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cumali Özçelik yaptı.

Müdür Cumali Özçelik konuşmasında şunları dile getirdi;

“Bugün sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu tarif edemem. 1985 yılında Pozantı İmam Hatip Ortaokulundan mezun oldum. Mezunu olduğum okula 2014 yılında müdür olarak atandım. Bu benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Mezunu ve mensubu olduğum okuluma hizmet etmeyi yüce mevlam nasip etti. Allah’a hamdü senalar olsun. Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesinde göreve başladığım ilk hafta ilk toplantıyı; 2009 yılında Pozantı Meslek Yüksek okuluna 10 Yıllığına tahsis edilen ek binamızın tekrar okulumuza kazandırılması için İmam Hatip Sevdalısı Rahmetli Ali Dündar ağabeyimizin de önderliğinde yaptık. Toplantımızın tek gündem maddesi okulumuza tekrar nasıl kavuşuruz? Allaha çok şükür 2014 yılında Pozantı Atatürk Ortaokulunun son katındaki misafirliğimiz; 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle sonlandı,  kendi binamıza kavuştuk, yuvamıza döndük.

Okulumuza kavuşmamızda hiç bir fedakârlığı bizlerden esirgemeyen, emeği geçen;

Başta sayın kaymakamımız Taner Tengir Beyefendiye, Belediye Başkanımız sayın Mahmut Sami Baysal’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüdaverdi Yıldız’a, Ak Parti İlçe Başkanımız Yusuf Arısoy’a, Dernek Başkanımız Mehmet Erdem’e, Okul Aile Birliği Başkanımız İsmail Aktaş’a, İmam Hatip Lisesi Platform Başkanımız Mehmet Taşpınar’a, Milli Emlak Müdürümüz Mücahit Akçay’a, Esnaf Odası Başkanımız Yunus Aytekin’e, okulumuzun Banisi Zeki Yıldız’a; şahsım ve okulum adına bu mutluğu bizlere yaşattıkları için huzurlarınızda çok teşekkür ederim.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği Muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı Pozantı imam hatip lisesi en asli görev olarak addetmişizdir. Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız. Rabbim bizlere okulumuzda iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli,  ahlâklı, kişilikli, vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânları seferber eden bir gençlik yetiştirmeyi nasip etsin.

Programımızın ikinci bölümü olan aşure etkinliğimiz için kısaca ifade edecek olursak;

Muharrem ayı, İslâm kültür tarihinde önemli bir yere sahip olan zaman dilimini temsil etmektedir. Bu ayın önemi, içinde meydana gelmiş olan önemli olaylardan kaynaklanmaktadır. İslâm tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Kerbela olayı da bu ayda gerçekleşmiştir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamaya, muhabbeti paylaşmaya devam etmelidir. Başta Kerbela şehitlerinin efendisi Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini, vatan için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem ayı ve Aşure gününün ülkemize huzur ve barış getirmesini diliyor, teşriflerinizden dolayı saygılar sunuyorum.” Dedi.

Müdür Cumali Özçelik’in konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Taner Tengir’de şu sözlere değindi;

“Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlarken yeni eğitim ve öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar öğrencilerimizi kendi binalarında görmekten mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Tabi başarılı olmamak için herhangi bir sebep kalmadı artık. Pozantı’mız ortalama 17 öğrenciyle eğitim veriyor dersliklerde adeta bir özel okul gibi. İnşallah yeni eğitim kadromuzla başarı da kendiliğinden geleceğine inanıyorum. Bu etkinliği düzenlemede okul müdürümüze milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca muharrem ayındayız aşure etkinlikleri de çok önemli. Bir matem günü. Bundan 1378 yıl önce Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşı hunharca katledildi. Irkı, dini, dili, mezhebi her ne olursa olsun alçakça bir cinayet. Aradan asırlar geçmesine rağmen Kerbela’lar halen ne yazık ki devam ediyor. 15 Temmuz da masumlarında şehit edilip katledilmesi de bir Kerbeladır. Bugün Arakan’da yaşanan Müslüman katliamı da bir Kerbeladır. Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesilerek davetliler okulu gezdi ve akabinde ise aşure etkinliğine katılarak öğrenciler ve velileri tarafından yapılan aşurelerin tadına baktılar.

Pozantı İmam Hatip Ortaokulu açılış ve aşure etkinliğine;

Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Pozantı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cumali Özçelik,  İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, İlçe Spor Müdürü Yıldırım Dutar, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, sivil toplum kuruluş başkanları, mahalle muhtarları, İmam Hatip Okulu Yaşatma Derneği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*