İSTİFASINI VERDİ, ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

İSTİFASINI VERDİ, ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, Perşembe günü saat 17.00’da yaptığı basın açıklamasıyla istifasını verip 2019 yerel seçimleri için belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı.

İki yıldır Ak Parti Pozantı İlçe Başkanlığında İlçe Başkanı olarak görevini yürüten Yusuf Arısoy, 31 Mart 2019 mahalli idareler yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday olmak için istifasını verip aday adaylığı başvurusunu yaptı. Yusuf arısoy’un yaptığı basın açıklamasına belediye başkanı aday adaylarından Adem Aydın, Ömer Akün, Kamil Erbil, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Ayrıca Arısoy’u eşi ve babası da yalnız bırakmadı.

Yusuf Arısoy’un ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından yeni bir ilçe başkanı atanana kadar ilçe başkanlığı görevini siyasi ve hukuk işleri yönetim başkanlığını yürüten Doğan Türkyılmaz yapacak.

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Arısoy, yaptığı başvuruyla birlikte şu açıklamayı yaptı;

“Yaklaşık iki buçuk yılı aşkındır yol arkadaşlığı yaptığımız, en zor günlerde birlikte olduğumuz kıymetli dostlarım. Bugünkü toplantımızı haber alıp da bizlerle birlikte olan kıymetli misafirlerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Malumunuz 31 Mart 2019 yerel seçimler için belli bir aşama kaydettik ve artık sürece tamamıyla start verdik.  Bu anlamda bildiğiniz gibi şimdiye kadar 5 arkadaşımız 2019 mahalli idareler yerel seçimlerine belediye başkanı aday adayı olmak için başvuruda bulundular. İlçe teşkilatlarımızdaki değerlendirmeler devam etmekteydi. Bildiğiniz gibi yüksek seçim kurulunun 1 Aralık diye ilan ettiği son ittifak tarihine son iki gün kala dün akşam istifa edip aday adaylığına başvuruda bulunmamız için gece saatlerinde haber aldık. Bugünde il başkanımızın yanına gittik. Adana da toplam 7 tane ilçe başkanımız istifalarını teslim etti. Geldikten sonra arkadaşlarımızla helalleşmek için son kez yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Başvuru dosyamızı da hazırladık. Bundan sonrasında yeni bir ilçe başkanımız atanana kadar iki yıldır yönetimle birlikte görev aldığımız siyasi ve hukuk işleri yönetim başkanı olarak görev yapan Doğan Türkyılmaz ağabeyim ilçe başkanlığı görevine devam edecek. Bundan sonraki sürecin hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim hiç birimizi mahcup etmesin. Ayrıca bildiğiniz gibi ittifak görüşmeleri Adana ilimiz için devam ediyor. Tabi nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyoruz. En doğru kararı Cumhurbaşkanımızın ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in vereceğine inanıyorum. 2019 yerel seçimlerinde müsaadenizle bende belediye başkanlığı aday adayı olarak başvurumu gerçekleştiriyorum. Rabbim mahcup etmesin. Bugüne kadar verdiğiniz destek için iki yıldır yaptığımız bütün programlarda göstermiş olduğunuz gayretlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*