Kaymakam Tengir’den Kütüphaneler Günü Mesajı

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir Kütüphaneler haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kütüphaneler Haftası dolayısı ile bir açıklama yapan Kaymakam TENGİR, okumanın bir yaşam ihtiyacı olduğunu söyledi. İlçe Kütüphanesinden tüm İlçe halkının yararlanması gerektiğini ifade eden TENGİR, şunları söyledi;
“Kütüphane, bütün çağların, bütün ülkelerin ölümsüzleri ile doludur. Bir kitabı gerçekten severseniz o da konuşmaya başlar insan ile. Yaşanan her gerçekten fayda sağlamak böyle başlar ve okuyan insanlar hayatlarını daha bilinçli besleyebilirler.
“Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum.” Diyor Flaubert. Okumanın bir yaşam ihtiyacı olduğunu, hayatımızda hava kadar su kadar önemli olduğunu unutmamamız gerek. İnsan ancak okursa, gerçek değerini gösterebilir. İnsanın kitapla olan ilgisinin, ruhunu da yücelteceğini unutturmamalıyız. Çocuklarımıza ve insanlarımıza okuldaki derslerinden daha da önemli olan okumayı sevdirmeliyiz. Kütüphaneler Haftasının, İlçe halkımızın okuma alışkanlığını kazanması için başlangıç olmasını temenni ediyorum. Kütüphanemizde 13 Bin kitabımız mevcuttur. Çocuklarımızı, çalışan, çalışmayan kadın ve erkeklerimizi kütüphaneden yararlanmaya davet ediyorum.
Çünkü düşünmek bir maharet, bilgiyi değerlendirmek, işlemek ise başka bir zanaattır. Ve bu zanaatın en önemli aşaması okumakla başlar. Kütüphaneler Haftası kutlu olsun.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*