KILINÇKAYA GÜVEN TAZELEDİ

S.S. 110 Nolu Pozantı Akçatekir Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 2016 yılı Olağan Genel Kurulunda Başkan Mehmet Kılınçkaya Güven tazeledi.

Perşembe günü kooperatif toplantı salonunda gerçekleşen olağan genel kurula 70 kooperatif üyesinden 68’i katıldı.

Genel kurul toplantısı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, Başkan Mehmet Kılınçkaya toplantının açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi;

“Çok değerli minibüsçü arkadaşlarım gün buraya 1163 sayılı kooperatifler kanunu gereği yılda bir kez yapılması gereken olağan genel kurulumuz için toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile hepinize hoş geldiniz der, sevgi ve saygılarımı sunarım. Değerli arkadaşlar, kooperatifimiz 1996 yılında kurulmuştur. Aslında esas faaliyeti 1994 yılındadır. İvme ivme sizlerin desteği ile benim elimde sihirli değnek falan yok. Sizlerden aldığımız destek ile kooperatifimizi bugünlere kadar getirdik. Bildiğiniz üzere ilçemiz Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli bir geçiş noktası. O nedenle öneminden binaen buraya büyükşehir yasası nedeniyle belediye otobüsü geliyor, tren geliyor ve bunun yanında şehirlerarası otobüste 50 metre ilerimizden paralel geçiyor. Sizlerde evlerinize ekmek götürmek için canla başla mücadele ediyorsunuz. Şimdi bizim bir kapasitemiz var. Kooperatifimizin ileri gitmesi için sizlerden aldığım destekle elimden bu kadarı geliyor. Daha fazla bir yere gitmiyor. Çünkü bizlerin yaptığı iş insanlarladır. Bu nedenle insanlarla olan iletişimimize dikkat edeceğiz. Çünkü yolcularımızdan aldığımız para ile eve ekmek götürüyoruz. Biz insanları hiçe sayarsak o insanlar bizi bir günde hiçe sayar. Biz yönetim kuruluyuz ama her yere yetemiyoruz. Zaten herkes hakkına hukukuna rivayet etse burada ceza da olmaz yönetim kurulunun işi hafifler bizlerde daha fazla sıkı fıkı oluruz. 1994 ten beri emeği geçen tüm herkese de teşekkür ederim. Hoş geldiniz sefa getirdiniz.” Dedi.

Başkan Kılınçkaya’nın açılış konuşmasının ardından faaliyet, bilanço ve gelir gider tablosu okunarak oylandı. Akabinde 70 kişilik kooperatif üyelerinden Mehmet Yurtçu gündem dışı önerge vererek seçim istedi. Bu seçim isteğinin üzerine Mevcut Başkan Mehmet Kılınçkaya’da seçim isteyerek seçime gidildi.

İlhami Avşar’ın yaptığı divan başkanlığına iki grupta dilekçelerini sunarak seçime gidildi.Açık oylama usulü yapılan seçimde mevcut başkan Mehmet Kılınçkaya 36 oy alarak Mehmet Yurtçu’yu 31 oy ile geride bırakarak güven tazeledi.

Seçim sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Kılınçkaya, bu başkanlık bu makam gelip geçici, birazdan dışarı çıkınca yine birbirimize selam vereceğiz. Birbirimizin işini yapacağız. Sizden sadece tek isteğim şu olacak. Buradan ayrıldığımız zaman yok şu şoför bize oy vermedi yok bu şoför karşı tarafa oy verdi gibi dedikodu, gıybet gibi işlere kalkışmayalım. Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*