KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Yerel ekonomide kadın istihdamına katkı sağlamak ve kadınların ekonomik bağımsızlığına kavuşmaları amacı ile Pozantı’ya özgü yöresel lezzetleri pazarlama konusunda kooperatifçilik ve girişimcilik eğitimi düzenlendi.

Pozantı’ya ve Adana yöresine özgü el emeği göz nuru ürünlerin bir araya gelerek ortak bir amaç doğrultusunda pazarlamasını yapmak için atılan ilk adımda düzenlenen eğitim toplantısı Pazar günü Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

İlçe genelinde yöresel lezzetleri yaparak aile ekonomisine katkı sağlayan çalışkan kadınların kooperatif adı altında birleşerek daha da büyümesi için, Türkiye’de kurulan belli başlı kadın kooperatiflerin çalışmaları ve yaptığı ürünlerin pazarlamaları hakkındaki filmler izlettirildi.

Bu verilen eğitimin öncü adımlarından olan Ak Parti Pozantı Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş ise, “Pozantı’mızın kadınlarının iş hayatına katılması, girişimci ve gelişimci bir ufuğa sahip olması amacıyla bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim kadın kollarında görev aldığım ilk günden beri hayalini kurduğum ama referandum çalışmaları sebebiyle yavaş ilerleyen bir projenin ilk adımıdır. İstiyoruz ki Pozantı’mızın kadınları kendi ayakları üzerinde dursun, kendi alın teriyle kazandıkları para ile çocuklarına istediklerini alsın ve bu hayatın tüm zorluklarına rağmen dimdik ayakta durabilsinler. Rabbim attığımız bu adımları boşa çıkarmasın ve Pozantı’mızın kadınlarına faydalı olsun inşallah.” Dedi.

Adana İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz yaptığı konuşmada kooperatifçilik ile ilgili açıklayıcı kısa bilgiler verirken, Bakanlık Uzmanı Zehra Arslan ise kooperatifçiliğin ne olduğunu, nasıl oluştuğunu, birken birlik olmanın nasıl büyüdüğünü yaklaşık bir saatlik bir sunumla anlattı.

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir ise; ilçemizde kadın girişimciliğiyle kurulacak olan bir kooperatife her türlü desteği sağlamakla birlikte sadece Pozantı içerisine değil de Türkiye geneline pazarlama hususunda önemli ölçüde yardımcı olacağını belirtti.

Toplantıya; Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Adana İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz, Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt, Bakanlık Uzmanı Zehra Arslan, Ticaret İl Müdürlüğü Personeli Sinem Han, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, Kadın Kolları Başkanı Büşra Durmuş, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin, Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Özgür Gören ve Mahalle Muhtarlarından Harun Yetkin ile Refik Günan’la birlikte Pozantılı Kadınlar katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*