KRAL MUHTAR’DAN 1800 RAKIMDA ZİYAFET

Yenikonacık Mahalle Muhtarı Nurettin Doğan, 1800 rakımda bulunan Pozantı’nın en güzel manzarasına sahip yerlerinden Gâvur dağında yemek verdi.

Gâvur dağı Ortayurt, Kocapınarbaşı mevkiinde verilen yemeğe; Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge, daire amirleri ve tüm mahalle muhtarları katıldı.

Arazi araçlarıyla gidilen Gâvur dağında araçların çıkamadığı yerden sonra ise yaklaşık üç kilometrelik mesefeyi yaya olarak kat ettiler. Yenikonacık Mahalle Muhtarı Nurettin Doğan’ın önderliğini yaptığı gezi de ilk defa gelenler için kısa kısa bilgiler verdi. Üç kilometrelik yay olarak gidilen mesafe sonrasında yorulan ekip dağların zirvesinden çağıl çağıl akan o berrak Gâvur dağı suyundan tadıp ellerini yüzlerini yıkayarak rahatladılar. Daha sonra ise kesilen 3 adet koyundan yapılan kavurmanın tadına varıp Pozantı’ya kuşbakışı bakarak öz çekip yaptılar.

Teşekkür Ederim

Yenikonacık Mahalle Muhtarı Nurettin Doğan, düzenlemiş olduğu bu yemeği daha önceden muhtar arkadaşlarına söz vermesi üzerine yaptığını belirterek “Daveti üzerine kendisini kırmayarak bu yorucu ama bir o kadarda eşsiz güzelliğe sahip olan dağımıza gelen değerli Kaymakamıma, Belediye Başkanıma, İlçe Başkanıma, daire amirlerimize ve muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Pozantı bu açıdan daha da bir güzel görünüyor

20 bin nüfuslu Pozantı ilçemizi bu açıdan görmenin farklı bir duygu olduğunu dile getiren Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, nazik daveti için muhtar Nurettin Doğan’a teşekkür ederek, böyle güzellikleri hep birlikte, bir arada tatmanın oldukça mutluluk verici olduğunu söyledi. Tüm dertleri, sıkıntıları ve sorunları aynı sofra başında yenilen yemek gibi bir araya gelip çözüme ulaştırmanın ve birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu dile getiren Kaymakam Tengir, buna benzer gezileri ilçemizin farklı noktalarına da yapmalıyız.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*