MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Pozantı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı belediye binasının tadilatta olması sebebiyle oluşacak gürültüden dolayı Akçatekir binası toplantı salonunda yapıldı.

Meclis üyelerinden Zeki Bülbül’ün mazeret bildirerek mayıs ayı meclis toplantısına katılmazken diğer tüm meclis üyeleri katıldı.

Meclis toplantısının 13 maddelik gündem maddesinin geneli İmar Plan Tadilatına İlişkin görüşme ve Belediye başkanı ile belediye encümenine yetki verilmesinden oluşurken Kamışlı Mahallesi’ne A101 Mağazasının açılmasına ilişkin görüşme ile İller Bankasından kredi borçlanması ile Belediyeye İş Makinesi alınmasına ilişkin görüşme yapıldı.

A101 AÇILIYOR

Kamışlı Mahallesine açılması için A101 Yeni Mağazacılık A.Ş tarafından Pozantı Belediyesi’ne verilen dilekçe daha önceki meclis toplantılarında meclis üyeleri tarafından red kararı ile oylanmıştı. Bu karara itiraz için mağaza avukatları mahkemeye başvurmuştu.

Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci gündem maddesinde yer alan A101 Yeni Mağazacılık A.Ş dilekçesinin görüşmesinde Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, daha önceki aldığımız yanlış karardan dönmek istiyoruz. Almamamız gereken bir kararmış ama daha önce almışız. Şimdi bu karardan vazgeçiyoruz. Yani iptalini istiyoruz.  Daha önceki aldığımız kararın iptali için oylarınıza sunuyorum. Dedi.

Yapılan oylamada Mehmet Bölge, Adil Çakmakçı ve Muzaffer Özdemir çekimser kalırken diğer meclis üyeleri oy çokluğuyla önceki verilen kararın iptalini onayladılar. Böylelikle A101 Mağazaları avukatları mahkemeye verdikleri dikçeyi çekecek ve Başkan Sami Baysal’da ruhsatı verecek.

1.250.000 TL’LİK BORÇLANMA TALEBİNE ONAY

Gündemin son maddesi olan iş makinesi alımı için iller bankasından kredi borçlanma yetkisinin belediye başkanına verilmesine ilişkin görüşme yapıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Belediyeye ait greyderin 1985 model olduğunu ve sürekli arıza çıkararak bir sürü masraf çıkarttığını belirtti. Bu greyderi satarak ve iller bankasından alacakları 1.250.000 TL’lik kredili borçlanma ile çok amaçlı, kaldırım üzerindeki kar yığınlarını temizleyecek nitelikteki yeni bir greyder alacakları yönünde açıklamada bulundu. Başkan Baysal’ın yaptığı açıklama sonrası oylamaya sunulan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*