Meteoroloji Genel müdürlüğü duyurdu: Adana için endişe veren raporlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana’nın son dönemlerde yaşadığı düşük yağış miktarıyla ilgili endişe verici bir değerlendirme yayınladı.

Adana, beklenen yağış miktarının altında kalarak olağanüstü kuraklık derecesinde bir durumla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Şubat ayında ülke genelinde rekor bir sıcaklık yaşayan Adana, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede 24 aylık standart yağış indeksi meteorolojik kuraklık durumuna göre olağanüstü kuraklık yaşayan iller arasında gösterildi. Adana’da son dönemlerde alınan yağış miktarının beklenenin çok altında olduğu belirtilirken, meteorolojik kuraklık durumuna göre riskin artabileceği vurgulandı.

ASKİ’nin (Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi) paylaştığı verilere göre Adana’nın içme suyunu sağlayan Çatalan Barajı’nın doluluk oranı yüzde 77,85 olarak açıklandı. Şubat ayının kurak geçmesine rağmen henüz ciddi bir su krizi riskinin olmadığı ifade edilirken, kuraklığın devam etmesi durumunda ileriki yıllarda su kaynaklarında olağanüstü kuraklık riskinin ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*