MUHTARLARLA TOPLANTI YAPILDI

MUHTARLARLA TOPLANTI

Pozantı Kaymakamlığı tarafından Kaymakam Muammer Sarıdoğan Başkanlığında ilçe muhtarlarıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Muammer Sarıdoğan Başkanlığında Arzu Lokantasında yapılan istişare toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, 21 Mahalle Muhtarı ve Karayolları Şube Şefleri ile Enerjisa Yetkilileri katıldı.

Toplantıda Mahalle ve köylerin sorunları ele alınarak muhtarların istek ve talepleri görüşüldü. Kaymakam Sarıdoğan, gündeme gelen sorun ve eksikliklerin ilgili kurum amirlerince takip edilmesi ve çözüm odaklı çalışmalar yapılması yönünde talimatlar verdi. Devletin temel taşlarından biri olan muhtarlık müessesesine büyük görevler düştüğünü kaydeden Kaymakam Sarıdoğan, “Devlet olarak kırsal alanda oturan vatandaşlarımıza da en iyi hizmeti götürmek zorundayız. Bu toplantılar sayesinde muhtarlarımızın istek ve taleplerini dinlerken köylerimize yapılacak olan yatırımları ve köylerimizdeki sorunları da bilmek adına bu tür toplantılarımız verimli oluyor. Bu nedenle siz muhtarlarımızla sıkı bir şekilde diyalog halinde olmamız gerekir. Bu arada muhtarlarımız da çözüm önerilerini beraber getirmelidirler” dedi.

Toplantı da neredeyse tüm muhtarlar Elektrik ile ilgili yaşanan sorunlarda problemin bir türlü çözülemediğini, Enerjisa yetkililerine ulaşamadıklarını belirttiler. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bölge ise Boğaz mahallelerine giden hatta Hayat Su fabrikasının da sıklıkla çalıştığı önemli bir geçiş noktası olan yol ayrımına sağa ve sola dönüş cep yolunun yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’da muhtarların sorun ve isteklerini dinleyip not aldıktan sonra göreve geri iade edilmesinden sonra geçen 4 ay içerisinden hangi noktalarda ne gibi bir çalışma yaptıklarının özetini kısaca anlatırken bundan sonra yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkında da teknik bilgi verdi.

Toplantıda son olarak orman sınırları içerisinde yer alan ecri misil fiyatlarının yüksek olduğu görüşülürken hazine arazisine ait olan yerlerin ise raiş bedelinin belirlenememesi konusundaki problemin aşılması konusuna değinildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*