Mustafa Çay’dan Ali Avan’a “Borç” Tepkisi


“Yarın Yapamayacağı Hizmetlerin Bugün Kılıfını Ayarlıyor”

Pozantı Belediyesi eski başkanı Mustafa Çay, mevcut belediye başkanı Ali Avan’ın borç tablosunu belediye önüne asmasına sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklama videosunda Ali Avan’a sert sözlerle yüklenen Mustafa Çay, Başkan Avan’ı “ikiyüzlülük” ile suçladı.

Mustafa Çay, yayınladığı bu videonun açıklama kısmına ise, “Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan tarafından Belediye Binasına asılmış olan Borçlar ile ilgili olarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik pankart ile ilgili yapmış olduğum açıklayıcı bilgiyi kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Allah doğrularla beraberdir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” notunu düştü.

HODRİ MEYDAN!

Evet değerli dost ve hemşehrilerim; gördüm ki az önce Pozantı belediye başkanlığına Sayın yeni belediye başkanı Ali Avan belediyenin 60 milyon lira borcu olduğuna dair bir pankart astırmış. Güzel bir şey ama biraz delikanlıca olmak lazım. Orada da yazdığı gibi bakın 20 milyon lirası sadece Yaşam Park şirketinin SGK ve devlete olan vergi borcudur bu. Bütün belediyelerin borcudur. Onun dışında yine orada banka ve kredi borcu diye yaklaşık 10 milyon lira yazıyor. O da nedir? Daha yeni bir yıl önce belediye aldığımız Greyder henüz garajda duruyor, yani daha faizi bile ödenmemiş anaparası duruyor. Yani karşılığı olan belediyede mal olarak duran bir şeyi bile taksit taksit ayda 117.000 lira ödenen borcu bile sanki benim piyasada bir şeyler yemişiz içmişiz onun borcu gibi göstermeye çalışıyor. Yarın yapamayacağı hizmetlerin bugünden kılıfını ayarlamaya çalışıyor. Bunu görüyorum ben. Ama şunu bilmenizi istiyorum. Evet ben daha önce de 12 milyon lira belediyenin piyasaya borcu var diyordum. Şimdi kendisi 1 milyon 190 bin lira da bekleyen fatura var diyor. Bekletiyor çünkü. Hadi 12, 13, 14 de. 9 milyon lira da Pozantı Belediyesinin Yaşam Park Limited şirketine personel çalıştırdığı için %25 müteahhitlik kar payından dolayı bir borcu var. Yani belediyenin belediye borcu var. O da bir piyasa borcu değil! Dolayısıyla 30 milyon lira tamamen vergi sigorta yani mal alımından kaynaklanan bir borç değil. Kanuni olarak vergi ve sigorta borcu bütün belediyelerin borcudur bu. Onun dışında da piyasaya baktığınız zaman 6 milyon 666 bin lira şirketin borcu ve yaklaşık 14 milyon da baktığınız zaman. Allah rızası için hiç mi vicdanınız yok? Borcu yazdınız tamam güzel. Amenna bundan kaçtığımız yok. Bu devlete olan borç. Peki, 30 milyon lira belediyenin alacağını niye söylemiyorsunuz bu millete? Niye aldatıyorsunuz? 30 milyon lira alacağının olduğunu niye söylemiyorsunuz?

HİZMET EDİN DEDİKODU ÜRETMEYİN

Hodri meydan! Muhasebe kayıtları elinizde, evraklar elinizde, çıkın delikanlı gibi açıklayın. Onun dışında Mustafa Çay’ın bu belediyenin garajına o kadar aldığı yeni arabaları konuşmayın. Yapmış olduğu Bungalov evlerden para kazanıyorsunuz bunları konuşmayın. Yapmış olduğu restoranları konuşmayın. Yani gerçekten yazık ediyorsunuz. Bu memlekete hizmet edin. Dedikodu üretmeyin! Polemik içinde olmayın. Hani bugün belediyenin sanki sadece borcu var hiç alacağı yok. Mustafa Çay yemiş, içmiş, gitmiş gibi bir anlayışın içinde olursanız ben konuşmaya devam ederim. Çünkü benim alnım açık. Veremeyecek bir hesabın sahibi değilim. Varsa bir yanlışımız, savcılık karşıda gidersiniz müracaat edersiniz. Biz savunmamızı yaparız. Ama şunu bilin ki Belediye Başkanlığı süresince belediyenin İçişleri Bakanlığı’na müfettişlerine kendini iki ayda üç ayda bir denetleten bir belediye başkanıyım. Doğrudan temin dışında hiçbir harcamam yok, mazot haricinde hiçbir ihalem yok. Bunların hesaplarını veremeyecek bir durumda değilim. Ama siz yani battık, gittik, Pozantı Belediyesi bertaraf olmuş gibi bir anlayışla politika yapmaya kalkarsanız bunun altında kalırsınız. Orada o kadar bıraktığımız malzeme var. Yani 11 tane sadece Alpu’da benim kazandırdığım imardan kazandırdığım arsa var. Bugün satsanız 14-15 milyon lira eder. Erce fırınının yanında ruhsatı alınmış 8 kata müsaadeli arsa orada duruyor. Mustafa Çay aklı ile hepsi bunlar yapıldı. Ama yazık! Kamuoyuna kendinizi aklamak için, kendinizi yarın iş yapamaz duruma geldiğinizde ya işte bir sürü borçla bıraktı gitti demeniz için bir kılıf arıyorsanız yanlış kapatırsınız! Yanlış adam da arıyorsunuz. Ben çıkarım her zaman hodri meydan konuşurum. Verilmeyecek bir hesabın sahibi değilim ve hesap soracak kadarım. Aynı zamanda alacağı olan 30 milyon lirayı hodri meydan çıkıp söylemezseniz size yazıklar olsun! Müfterisiniz. Borcun hepsi 22 – 23 milyon piyasa borcu ama piyasadan alacak 30 milyon alacak var. Bunları söylemiyorsunuz. İşçi çıkararak, zulüm ederek sülale hegamonyasına son verdik diyerek bu insanların alın terini, hakkını çalamazsınız. Bunlarla ilgili de takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Bütün kamuoyuna saygıyla bu açıklamayı yapma gereği hissettiğimi ifade etmek istiyor, saygılarımı sunuyorum.

Mustafa Çay daha sonra aynı videoyu diğer bir sosyal medya hesabından da paylaşarak aşağıdaki şu notu yazdı;

“Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan tarafından Belediye Binasına astırılan Belediye Borçları ile ilgili kamuoyuna yanıltıcı şekilde yapılan bu açıklamaya kamuoyunun gerçekleri bilmesi adına yaptığım açıklamayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. 30 milyon alacaktan bahsetmeyeceksin, alınan kredi borcunun greyder ve parke taşı için olduğunu söylemeyeceksin. Yapılan onca Bungalov Evler, Hüma Hatun Kına Evi, Restaurant inşaat maliyetleri, yapılan onca hizmet maliyetlerini görmezden geleceksiniz. Neredeyse garajdaki bütün araçları yenilediğimi görmemezlikten geleceksiniz. Hodri Meydan! Verilmeyecek bir hesabımız yok. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bak yatsıyı beklemeden cevap veriyorum. Pozantı halkını yanıltmanıza, yalan yanlış bilgi vermenize izin vermeyeceğim.” Dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*