OKUL DERGİSİ İÇİN İŞİN MUTFAĞINA GİRDİLER

Pozantı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri çıkartacakları Okul Dergisi için işin mutfağına girerek matbaa baskı makinesi incelediler.

Türkçe Öğretmeni Ramazan Durmaz’ın rehberliğinde kurulmuş olan Pozantı İmam Hatip Ortaokulunun “Okul Dergisi Ekibi”  Pozantı’da bulunan Baysallar Matbaasını ziyaret ederek matbaa sahibi Yunus Aytekin ve baskı makinesi operatörü Mehmet Duru’dan basın yayın, habercilik ve matbaacılık konularında bilgiler edindi.

İmam Hatip Ortaokulu beş, altı ve yedinci sınıf öğrencilerinden oluşan ekibe matbaayı gezdiren ve işin inceliklerini anlatan Yunus Aytekin, şu noktalar özellikle değindi:

“Habercilik ve matbaacılık çok dikkat gerektiren bir iştir. Çünkü en küçük bir yanlışlık bile basımdan sonra düzeltilemez. Bu sebeple bu konuya bu yaşta merak sarmanız ve eğitimini almanız oldukça sevindirici. Her alanda olduğu gibi bu alanda da nitelikli ve eğitimli elemanlara her zaman ihtiyaç vardır. Sizlere özellikle tavsiyem çok okumanız ve araştırmacı olmanızdır. Çünkü anlama ve yorumlama gücünüz arttıkça anlatma gücünüz ve kaleminiz gelişir.” Dedi.

Ekibin mülakatla görevli öğrencileri, notlarını alırken fotoğrafla görevli öğrenciler de bu anları ölümsüzleştirdiler. Matbaadaki çeşitli makineler ve işlevleri hakkında da öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Öğrencilerin dikkatini en çok 1958 yılı yapımı basım makinesinin hala çalışıyor ve alanında çok iyi olduğu bilgisi çekti.

Bu ziyarette öğrencilere eşlik eden Okul Müdürü Cumali Özçelik ise; “Prensip olarak yaparak, yaşayarak öğrenme her zaman önceliğimizdir. Bu sebeple buna benzer etkinlikler için öğrenci ve öğretmenlerime her zaman destek olacağım.” diyerek görüşlerini belirtti ve zaman ayırdığı için matbaa sahibi Yunus Aytekin’e teşekkür etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*