POZANTI AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Ulusal Ajans tarafından açıklanan Avrupa Birliği Erasmus+ proje başvuruları sonuçlarında, ilçemizin başarılı okullarından Atatürk Ortaokulu ile Türkan İrfan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesi de yer aldı.

 

ATATÜRK ORTAOKULU ERASMUS+ PROJESİ KABUL EDİLDİ

Atatürk Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Gülşen Karakoyunlu’nun proje yürütücülüğünü, Müzik Öğretmeni Büşra Aydın’ın proje üyeliğini, Pozantı Bilim Sanat Merkezi Psikolojik Danışmanı Memet Kaymaz’ın danışmanlığını yaptığı “Dünyada Bir İz Bırakalım: Bitkiler İçin Dünya Müziği” isimli Erasmus+ Projesi 60.000 Avro hibe ile destek almaya hak kazandı. Başvuran 452 proje arasından sadece 8 proje kabul edildi ve bunlardan biri de Pozantı Atatürk Ortaokulu oldu.

 

Polonya, Litvanya ve Yunanistan’dan okulların ortak olarak yer alacağı proje 2024-2026 yılları arasında uygulanacak. Çevre kirliliğine dikkat çekmek, doğayı korumak ve müzik-doğa ilişkisini oluşturmak adına hazırlanan proje ile ilgili Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Kocaoğlu proje ekibine teşekkür ettiğini belirterek, okul olarak akademik başarı, sosyal faaliyetler, sportif etkinliklerin yanı sıra, artık AB projeleri konusunda da yetkin olduklarını ifade etti.

 

TÜRKAN İRFAN AKÜN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MESLEKİ EĞİTİM ERASMUS+ PROJESİNDE YER ALACAK

Bir diğer başarı da Türkan İrfan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesinden geldi. Almanya, İtalya ve Fransa işbirliği ile hazırlanan “Sürdürülebilir Tekstil Projesi” 2024 yılında uygulanacak.

 

Sürdürülebilir tekstil ürünlerinin konu edildiği proje ekibinde Okul Müdürü Veysel GÜNGÖR, Müdür Yardımcıları Umut Yıldırım ve İbrahim Çatal yer alıyor. Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Memet Kaymaz’ın proje danışmanlığını yaptığı tekstil projesi Almanya’dan, İtalya’dan ve Fransa’dan üç farklı tekstil akademisinin katılımıyla ilerleyecek.

 

Okul Müdürü Veysel Güngör proje kapsamında yapılan çalışmalarda sürdürülebilir tekstil ile ilgili faaliyetlerin yer alacağını belirterek, daha önce de Tekstil öğrencilerini Çekya’nın başkenti Prag’a staja götürdüklerini, 2 AB projesi ile Pozantı’da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Proje çalışmalarının Türkiye ayağını yürüten Müdür Yardımcıları Umut Yıldırım ile İbrahim Çatal’a da teşekkür ettiğini belirten Veysel Güngör, bunun haricinde 5 yıllık akreditasyon başvurusu yaptıklarını ve sonucunu beklediklerini de ekledi.

 

Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız:, “Her iki okulumuza da teşekkür ediyoruz. Çalışan ve emeği geçen personellerimizi kutluyoruz. Pozantı’da akademik başarıya ve sportif başarılara ek olarak; kabul edilen bu 2 proje, farkındalığı artıracaktır. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde diğer okullarımız da proje başvurusu yaparak, Pozantı’nın adının tüm eğitim çevrelerinde duyurulmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*