POZANTI DEVLET HASTANESİ ÜMİT KARA’YA EMANET

Pozantı 80.Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Emre Samim Çulha’nın tayinin Mersine çıkmasının ardından bir süre boş kalan hastanenin başhekim koltuğuna Anestezi Uzmanı Ümit Kara oturdu.

Yaklaşık 4 yıldır Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesinde anestezi uzmanı olarak görev yapan Doktor Ümit Kara, başhekim koltuğuna oturur oturmaz, bir süre başhekimsiz kalan hastanenin eksiklerini gidermek için kolları sıvadı.

Hastane ile alakalı düşüncelerine yer verdiğimiz Başhekim Ümit Kara şunları dile getirdi;

“Öncelikli hedefimiz, hastaların aldığı sağlık hizmetinden memnun olmasıdır. Bununla birlikte 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlamak istiyoruz. Vereceğimiz hizmet anlayışını, bilimsel çalışmalar, sürekli ölçme ve iyileştirme mekanizmaları ve yeni uygulamaları takip ederek geliştirmekte kararlıyız. Pozantı halkımıza sağlık hizmetini kaliteden ödün vermeden sunmayı amaçlıyoruz. Sayın Kaymakamımızın destekleriyle hastane, bu amaçları için şimdiden personel sayısını iyileştirmeye, hizmet kalitesini gerek kurslarla, gerek eğitimlerle arttırmak için bütün adımları atmış durumda. Böylelikle işini daha iyi yapan hastane çalışanları, vatandaşları güler yüzle karşılayıp, daha iyi bir hizmet vermeye başlamışlar. İlçede yaz ve kış dönemi arasında bir nüfus yoğunluk farkı var yaz aylarında hizmet verilen hasta sayısı en az beş katına çıkıyor. Geçiş dönemlerinde hizmette aksama olmaması için hastane yönetimi planlamaları şimdiden yapıyor.” Dedi.

Peki, Başhekim Ümit Kara Kimdir?

Çapa tıp fakültesi mezunu olan Dr. Ümit Kara 1973 Isparta doğumludur.  Hekimlikte geçen 18. yılda sağlığın her kademesinde çalıştı. Çukurova Üniversitesi Anestezi bölümünde uzmanlığını tamamladı. Sağlık Ocağı doktorluğundan 112 acil servis ve hastane acil servis tecrübeleri de olan Dr. Kara, dört yıldır Pozantı 80.Yıl Devlet Hastanesinde Anestezi Uzmanı olarak çalışmaktadır. Pozantı 80.Yıl Devlet hastanesinde Başhekimliğe atanan Ümit Kara’nın birisi 3 diğeri 13 yaşında iki oğlu bulunmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*