Pozantı Otoyolunda Freni Patlayan Parke Taşı Yüklü Kamyon Dehşet Saçtı

Adana’nın Pozantı ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 araç kazaya karışırken 7 kişi öldü 7 kişi de yaralandı.

 

Kaza Adana – Pozantı – Ankara otoyolunun kaçış rampası mevkiinde meydana geldi. Otoyol üzerinde yanan bir TIR’a müdahale eden itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında, yangın yerine 50-60 metre kala büyük bir kaza yaşandı.

 

İddiaya göre 01 ALP 280 plakalı parke taşı yüklü kamyon freni patlamış şekilde kontrolsüzce hızlanarak önünde seyreden 01 AIK 942, 34 CAN 012, 41 ANU 947 plakalı 3 otomobile çarpıp etrafa savurarak yine önünde seyreden 61 AFS 435 plakalı TIR’a arkadan çarparak sol tarafından bulunan bir otomobilin üzerine devrildi.

 

Parke taşı yüklü kamyon aynı zamanda otoyolda yanan TIR için güvenlik önlemi alan 2 trafik aracına da çarparak zarar verdi. Böylelikle 4 otomobil, 2 kamyon, 2 polis aracı, 1 Tır ve 1 Karayollarına ait kamyonet kazaya karışmış oldu. Kaza yerine olay yerindeki trafik polisleri tarafından itfaiye ve 112 ambulans çağırıldı. Kazanın büyük olması sebebiyle Niğde, Mersin ve Adana’dan çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri geldi. Ekipler yaralıları sıkıştıkları araçlardan çıkararak 112 ekiplerince Adana, Mersin ve Niğde Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

 

Kaza da 7 kişi yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, kaza yerine gelerek inceleme yaptı ve Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan bilgi aldı. Akşam 20.30 da meydana gelen kaza sebebiyle Adana – Pozantı – Ankara otoyolu 5 saat ulaşıma kapatıldı. Trafik Pozantı – Akçatekir karayolundan kontrollü bir şekilde verildi.

 

Aynı aileden 4 kişinin cenazesi Mersinde toprağa verildi

Adana-Pozantı Otoyolu’nun Ankara istikametinde, meydana gelen kazada yaşamını yitiren 7 kişiden Astsubay Üstçavuş Fırat Darende (35), annesi Elmas Darende (70) ablaları Arzu Gündoğdu (50) ile Aslıhan Bolat’ın (47) cenazeleri, hastane morgundaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Burada kılınan namazın ardından cenazeler defnedildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*