Pozantı Şehit Zafer Sabancı Lisesinde Geleneksel Kariyer Günleri Başladı

Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Müdürlüğü her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtımı programının ilk söyleşisinde Pozantı ilçe Kaymakamı Fatih Karamahmut’u öğrencilerle buluşturdu.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Adem Yılmaz, her yıl farklı meslek gruplarından, alanında başarılı misafirleri öğrencilerle buluşturduklarını söyleyerek, Kariyer söyleşilerinde öğrencilere farklı bir perspektif sunmak istediklerini söyledi.

 

Öğrencilerin gelecek planlamasında okul, aile ve çevrenin önemli bir faktör olduğunu söyleyen okul müdürü Adem Yılmaz, düzenli ders çalışmanın yanında etkili ve verimli çalışmak için sınava odaklanmanın ve meslekî hedef belirlemenin motivasyonunun önemine dikkat çekti.

 

Üniversite sınavına hazırlık sürecinde, zamanı iyi değerlendirmenin önemli olduğunu ve en çok zaman israfına sebep olan şeyin telefon bağımlılığı ve sosyal medya kullanımı olduğunu, bu iki faktörün öğrencilerin sınav başarısını düşüren renkli, cazip, eğlenceli fakat sinsi bir tuzak olduğuna dikkat çekerek öğrencileri bu konuda uyardı.

 

Okul Müdürü Yılmaz’ın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut’da öğrencilerle samimi ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut, üniversite sınavı hazırlığındaki öğrencilere kendisinin üniversite hazırlık sürecindeki ders çalışma yolculuğundan, fakülte yıllarındaki motivasyonundan ve meslek anılarından yola çıkarak tecrübelerini aktardı ve verimli ders çalışma ve hedef meslek belirleme konularında çok önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Kaymakam Karamahmut, gençlere “Hangi mesleği seçerseniz seçin, milli ve manevi değerlerimizle bağınızı koparmayın, anne-babanızın ve öğretmenlerinizin sizin için yaptığı fedakârlıkları asla unutmayın!  Vatan aşkıyla ve kanunlara bağlı kalarak, mesleğinizi severek icra edin ve zamanın gereklerine göre kendinizi sürekli geliştirin.” dedi.

 

Maddi ve manevi öğrencilerin her zaman yanında olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut, Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerine YKS Hazırlık kitapları hediye etti. Kaymakam Fatih Karamahmut, program içerisinde öğrencilerin saz eşliğinde söylediği türkülere de eşlik ederken üniversite sınavında başarılar dileyerek Pozantı’daki akademik başarının artması için eğitim süreçlerinin ve sınav sonuçların takipçisi olacağını söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*